Julia Linblom skriver om festivalvåldtäkterna.
1 av 3
Julia Linblom skriver om festivalvåldtäkterna. - Foto: Privat/TT
Julia Lindblom.
2 av 3
Julia Lindblom. - Foto: Privat
"Så vad händer nu? Torkar vi tårarna och fortsätter som vanligt tills nästa fittbärare faller offer för kuken?".
3 av 3
"Så vad händer nu? Torkar vi tårarna och fortsätter som vanligt tills nästa fittbärare faller offer för kuken?". - Foto: TT

Sätt kyskhetsbälte på alla festivalkillar – och kasta bort nyckeln

Debattören Julia Lindblom har ett förslag för att stoppa festivalvåldtäkterna.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Julia Lindblom är 24 år och feminist. Hon jobbar på ett gruppboende i Trollhättan. Till hösten ska hon plugga på Kvinnofolkhögskolan.

Nej. Nu får det fan vara nog. Kukbärare som tänker med kuken och tar det de vill ha. Exakt vad gick snett? På Bråvalla. Och på alla andra ställe då våldtäkter äger rum. Jämt och ständigt. Hela tiden.

Skolkade ni när alla vi andra fick lära oss att var och en bestämmer över sin kropp. Att det endast är den en själv kan och ska bestämma över. Att ett nej är nej. Och vanlig jävla respekt. En tar inte något som är någons annan.

Jävla kukbärare som har en fantastiskt förmåga att förstör något fint till något jävligt jävligt fult. Och vad händer? Åkte kuken ens fast? Eller spanar den efter nästa offer? Precis. Det händer som vanligt absolut inge-jävla-ting. Det är ju bara lite vanlig våldtäkt. Ingen har ju dött.

Jag är så jävla less på livets olika spelregler som alltför ofta känns som att dom hittas på för stunden. Så vad händer nu? Torkar vi tårarna och fortsätter som vanligt tills nästa fittbärare faller offer för kuken? Eller skulle vi kanske kunna införa en lag på alla festivaler runt om i världen?

Jag har nämligen ett förslag - kukbärare kommer inte in utan inlåst kuk och bortkastad nyckel. Och för de riktigt dumma kukarna sätter vi även handbojor på. Och så klart ska även den nyckeln kastas bort.

Känns det lite jobbigt nu? Inget knulla på ett par dar. Ett tips. Stanna hem då. Det är ändå ingen vettig människa som vill dansa och lyssna på musik med en våldtäktsman.

Julia Lindblom

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.