Daniye Al-Hotheiry skriver att det finns viktigare frågor för feminister än de som tas upp på sociala medier.
1 av 2
Daniye Al-Hotheiry skriver att det finns viktigare frågor för feminister än de som tas upp på sociala medier. - Foto: Privat / TT
2 av 2
- Foto: TT

Sociala medier-feminister är bara löjliga – bry er om riktiga problem

Daniye Al-Hotheiry tycker att feminister borde bry sig om viktigare saker än att få visa brösten på sociala medier.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Daniye Al-Hotheiry är 24 år.

Hon bor i Västerås och arbetar som ingenjör.

Ibland känner man att dagens ”sociala medier-feminism” får en att må illa. Feminism bottnar i en ansenlig grund om jämställdhet mellan könen. Dock ska detta jämt förstöras med tramset som sprids på sociala medier.

Kvinnor har kämpat länge för sina rättigheter i samhället. Vissa feministiska rörelser i världen kan spåras tillbaka till 1700-talet. Ändå fick inte kvinnor likvärdig rösträtt i Sverige, som är ett av de länder som kommit längst med jämställdhet, förrän den 24 maj 1919.

I dag har vi allvarliga problem runt om i världen med kvinnomisshandel, bristande rättigheter, kvinnokränkning, hedersmord och så vidare.

År 2013 gjordes i Sverige 27 056 anmälningar av misshandel på kvinnor. För samma år gjordes även 2 136 anmälningar av kvinnofridskränkning. Kvinnor i Sverige tjänar mindre än manliga kollegor som utför samma jobb. Svenska kvinnor lider av stress och psykisk ohälsa. I Sverige står vi inför flera problem som är resultatet av ännu bristande jämställdhet.

Ändå kämpar ”sociala medier-feminister” och gör absolut allt de kan för att kunna lägga ut bilder på sina bröst på internet i feminismens namn. Detta är att driva feminism till löjlighet. Är det verkligen detta vi kvinnor borde sträva efter? Finns det inte viktigare problem kvinnor står inför som bör lösas?

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.