​Joakim Salehson vill att folk ska tänka till i trafiken.
1 av 3
​Joakim Salehson vill att folk ska tänka till i trafiken. - Foto: Privat/Amr Nabil / Amr Nabil
​Joakim Salehson.
2 av 3
​Joakim Salehson. - Foto: Privat
"Man vet inte om de ska köra om, vilken fil de ska välja eftersom de ligger mitt på mittlinjen och vinglar fram och tillbaka".
3 av 3
"Man vet inte om de ska köra om, vilken fil de ska välja eftersom de ligger mitt på mittlinjen och vinglar fram och tillbaka". - Foto: Amr Nabil / Amr Nabil

Lastbilschauffören: Det här är till dig som spelar Pokémon i trafiken

Lastbilschafför: Tänk ett steg längre innan ni fifflar med mobilen i bilen.​


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Mitt arbetsfordon under sommaren är 24 meter lång, allt till 4.5 meter hög. Lastad väger jag 55-60 ton. Olastad med tomma containrar cirka 28 ton.

Jag är rätt grön som yrkeschaufför men tack vare våra trevliga mottrafikanter har man lärt sig att alltid ha två ögon framåt och på vardera backspegel.

Men nu börjar man verkligen tröttna. Andra veckan i rad jag kör kväll, vilket innebär mindre trafik på vägarna. Detta innebär också att våra mottrafikanter tror dom kan slappna av, ta upp mobilen och jaga Pokémons samtidigt som de kör. Och det är vingligt. Fan vad det vinglas.

Man vet inte om de ska köra om, vilken fil de ska välja eftersom de ligger mitt på mittlinjen och vinglar fram och tillbaka.

Min poäng med detta är att skulle ni vingla in i mig när jag jobbar, så känns de som om jag skulle köra över ett brunnslock på gatan. Medan det känns lite mer för er. Och ont får ni.

Tänk ett steg längre innan ni fifflar med mobilen i bilen.

Joakim Salehson

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.