Elaine Eksvärd skriver om övergrepp.
Elaine Eksvärd skriver om övergrepp. - Foto: TT

Elaine Eksvärd: Till er som lät min pappa förgripa sig på mig

Debattören: Pedofilerna går magiskt igenom murarna och tar våra framtidsutsikter, våra liv. Runt oss står anhöriga och blundar.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Besök Elaine Eksvärds hemsida:http://elaineeksvard.se/

Inlägget publicerades först på Elaines blogg: http://blogg.mama.nu/elaineeksvard/

Instagram: elaineeksvard

Notified

Informationen har tagits fram i samarbete med Notified.

När jag mår som jag mår så väcks ilskan till min pappa, och den stora besvikelsen på samhället, till liv. Hade jag inte blivit sexuellt utnyttjad som barn så hade jag inte mått så här i dag. Då hade jag inte tvingats sitta hålögt vid mitt köksbord medan min lilla familj går ut i solen.

Jag hade kunna njuta med min familj för jag hade inte haft dessa tunga perioder av depression. Jag är inte ensam av att drabbas av detta. Man ser mig i tv, ser mig på gymmet, ser mina framgångar. ”Vad bra det har gått för dig trots allt”.

Absolut. Men ändå sitter jag otröstlig i djupt mörker, trots allt.

Jag läser om alla barn som pedofiler utnyttjar sexuellt. Pedofiler som frias för att de ”trodde” att en tolvåring varit 15 år. Pedofiler som döms till rättspsykiatrisk vård för att de trodde att femåringen tyckte om att bli våldtagen. Pedofiler som döms till fängelse och placeras på avdelningar med andra pedofiler i ”Högst sex år”.

Det är lika effektivt som att döma alkoholister till fängelse på Systembolaget med andra alkisar. I sina pedofilnästen kan de fritt supa sig fulla på de andra pedofilernas brott och mastrubera sig tillfredsställda på nyvunna berättelser om sexuellt utnyttjade barn från sina cellkompisar.

När de väl frias är de hungrigare än någonsin. Samhället håller sina skyddande vingar runt dessa pedofiler när de kommer ut. De får chans att börja om med ny identitet, på ny ort och kan sedermera utföra nya brott.

Kära samhälle. När ni friar pedofilerna så håller ni barnens armar och ben och låter pedofilerna våldta deras små kroppar. Kroppar som vill leka kurragömma, leka burken, fånga pokémons. Inte bli nedkladdade av vuxna händer med fingeravtryck som de får bära i skam resten av sina liv.

Det var inte så det var tänkt, men det är så det blir tack vare dig Herr Samhälle, tack vare dig Fröken Byråkrati. När ni betvivlade min mammas oro och föste hennes dotter till pappan varannan helg. Då satte ni på tv:n, gav pappa porrfilmen och lät hans dotter titta.

Ni drog av mig trosorna och gav pappa fritt spelrum för att bryta de lagar som ska fungera som murar runt våra barn. Murar lika solida som luft. Samhället är den med trollstaven som säger Hokuspokus.

Pedofilerna går magiskt igenom murarna och tar oss barn, våra framtidsutsikter, våra liv. Runt oss står anhöriga och blundar.

Denna soliga söndag är en dag som min pappa har tagit från mitt liv. Och samhället hjälpte till. Ni håller mina armar, mina ben. Ni dödar barn, tre barn i varje klass. Och jag hatar er för det.

Elaine Eksvärd,
Retoriker

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.