Thomas Eriksson skriver om Sverigedemokraterna.
1 av 3
Thomas Eriksson skriver om Sverigedemokraterna. - Foto: Privat/TT
Thomas Eriksson.
2 av 3
Thomas Eriksson. - Foto: Privat
Jimmie Åkesson.
3 av 3
Jimmie Åkesson. - Foto: TT

Sverigedemokraterna är inget annat än nazister i kostym

Debattören: Jag kommer så länge jag andas och mitt hjärta slår kämpa mot dessa trångsynta och bakåtsträvande människor.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Thomas Eriksson är 49 år, bor i Ånge och är arbetslös.

Var har hatet någonsin tagit oss? När har rädslan för det som vi inte kan förstå eller sätta oss in i någonsin lett fram till något bra?

Vi har ju facit, vi har ju hela storyn framför våra ögon. Två världskrig, etniska utrensningar och ond bråd död som orsakat ett sånt lidande och sorg att man egentligen inte ska kunna sätta ord på det, men ett måste för att våra barn och deras barn ska lära av våra misstag och inte göra om dem.

Men ändå sker det ändå vinner hatet mark och flyttar fram sina positioner i land efter land och det smärtar mitt människohjärta att det återigen tillåts ske. Inte heller vi i Sverige är förskonade av att detta hat och denna rädsla tillåts slå rot i våra sinnen.

Jag ser det varje dag, i tidningar, på tv och i sociala medier hur dessa sverigedemokrater och deras sympatisörer och tillhörande svans får stå och peka med sin hatiska retorik: sägandes ut med packet.

Dom har en annan hudfärg än vi.

Ut med packet

De har en annan religion än vi.

Ut med packet.

De har en annan kultur än vi.

Ut med packet.

Sverigedemokraterna är inget annat än nazister i kostym som duperar människor att tro att de helt plötsligt ska ha blivit rumsrena. Det mina vänner är inget annat än en stor fet lögn, men de har tydligen inte fått lära sig av sina mammor att det är fult att ljuga.

Men vi är många som har sett igenom deras lögner och som varje tag tar fighten mot dom överallt var än helst dessa rasister dyker upp. Jag kommer så länge jag andas och mitt hjärta slår kämpa mot dessa trångsynta och bakåtsträvande människor med sitt hat och sina hot.

Thomas Eriksson,
Debattör och medmänniska

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.