1 av 2
- Foto: Privat/Teknikmagasinet
2 av 2

Till er som klär ut er till clowner och skrämmer oskyldiga i Linköping

Debattören: Som kvinna innebär det ännu ett orosmoment för mig, för nu behöver jag se mig om axeln en gång extra.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Tammi Lo är 26 år gammal och studerande i Linköping.

Det finns ju människor till allting här i världen, och jag förstår att det finns folk som är väldigt insatta i och fascinerade av skräckfilmsgenren, men det går lite överstyr när man ska behöva utöva sitt intresse offentligt och därmed skrämma slag på andra.

Personligen tycker jag att det är en antydan på att man har helt avsaknad på empati. Det finns folk som har mycket ångest eller olika fobier - kvinnor, män och barn, och vi har inte valt att bli utsatta för detta.

Jag själv ser till att jag alltid är trygg när jag ska någonstans, och jag propsar inte för att människor ska gå runt och jaga eller misshandla någon oprovocerat, men det känns tyvärr som att man i dag måste ha tillhyggen med sig i självförsvar.

Att någon klär ut sig till clown indikerar självklart inte på att den personen är mer eller mindre benägen att utföra ett våldsbrott än någon annan, men det förstärker dock tydligt den farhågan ändå.

Som kvinna innebär det ännu ett orosmoment för mig, för nu behöver jag se mig om axeln en gång extra, eftersom det finns någon där ute som tycker det är roligt att klä ut sig till en hotfull clown och jaga folk med eller utan kniv, och då tänker inte jag ta mina chanser.

Det diskuteras fram och tillbaka om huruvida vi tjejer är offer eller inte och någon säger att man inte kan sitta hemma hela livet och vara rädd för allt. Därför tror jag också att någon i slutändan kommer att råka illa ut och i detta fall tror jag det är människan bakom masken.

Folk kommer bli så rädda att de kommer ta saken i egna händer, men då är det (tyvärr) bara självförvållat för den maskerade. Mitt tips: håll detta behov på samma plats som du gör med dina sexuella äventyr – bakom stängda dörrar.

Tammi Lo

Vill du veta mer om Clownen? Läs då vidare här

Olivia Hogan såg den läskiga clownen i Linköping och lyckades fånga den på film:

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.