Tove Pettersson gillar inte clowner.
1 av 2
Tove Pettersson gillar inte clowner. - Foto: Privat/Teknikmagasinet
Tove Pettersson.
2 av 2
Tove Pettersson. - Foto: Privet

Tove, 15: Det räcker nu, clowner – jag vågar inte gå ut längre

Debattören: För mig kan det även ta flera timmar att lugna ner sig helt och tänka på annat.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Tove Pettersson är 15 år och kommer från Flen.

Allt som händer idag i Sverige påverkar mig och alla som känner likadant väldigt starkt.

Jag får ångest ångest bara man tänker på allt som händer.

Springa runt i en clowndräkt och jaga, och även skada människor är bland det sjukaste jag hört-

Hur kan man ens få för sig en sån absurd ide? Jag vet inte, det ända jag vet är att det påverkar en hel del på min skolgång och hälsa.

Hösten är min favoritårstid och har vart så länge jag kan minnas, nu kan jag inte uppleva detta längre, att gå ut är inte längre är ett alternativ. Direkt efter skolan tar jag mig hem snabbt och larmar och låser dörren och är konstant på helspänn för att jag bara väntar på att få ”besök” av en clown.

Det är så mycket som poppar upp på Facebook och Instagram om clowner så jag är svårt att våga gå in på sociala medier. Det händer även ibland att folk taggar mig i olika statusar om hur clownerna sprider sig över hela Sverige. Det leder till mycket ångest och ibland om jag är själv kan jag få svårt och andas, ibland börjar jag även gråta.

För dig som känner inte känner som jag, här är ett exempel på hur det känns för mig att prata om clowner men även se bilder.

Tänk dig att du sitter där och skrollar igenom de nyaste statusarna på Facebook så ploppar en läskig clown upp. Kroppen fryser till is utom armen för du gör dig av med telefonen och lägger bort den, i mitt fall slänger bort den. Din kropp fylls stress och även rädsla för livet.

Bilden sätter sig på näthinnan, det känns som att bilden kommer hemsöka dig resten av livet.

För mig kan det även ta flera timmar att lugna ner sig helt och tänka på annat.

För att förbättra situationen för oss med clownfobi, men även alla som oroas över alla clowner som springer runt i Sverige, borde vi ha mer poliser som är ute på kvällspatrulleringar och letar clowner i städerna, det skulle göra så jag kan slappna av på riktigt.

Tove Pettersson

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.