1 av 2
- Foto: Privat/TT
2 av 2
- Foto: Privat

Haidar, 13: Snälla media, börja skriva om de bra sakerna i förorten

Debattören: Ni skriver om den enda procenten av oss som bor här som är kriminella, men aldrig om de resterande 99 procent som vill skapa ett bra samhälle.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Haidar Al-Amirtaha är 13 år gammal och bor i Hammarkullen i Göteborg.

Media påverkar samhället väldigt mycket. Det skrivs väldigt ofta om kriminaliteten i förorterna, men varför skrivs det aldrig om de goda krafterna som finns där?

Vi som bor i Angered är inblandade i och får uppleva en massa bra saker, till exempel idrottsevenemang, musikfestivaler och aktiviteter på fritidsgårdarna. När något positivt händer är inte media på plats, och det är inget som folk i resten av staden får höra om.

Så fort något negativt inträffar, då är media här och rapporterar, och polisen engagerar sig. Polisen och media borde komma hit och uppleva allt det goda, så att de får en bättre helhetsbild av området och människorna som bor här. Eftersom att det inte finns någon utifrån på plats när det positiva sker, blir den bild som andra invånare i staden - och politikerna - får av området orättvist negativ.

Media skriver om den enda procenten av oss som bor här som är kriminella, men aldrig om de resterande 99 procent som vill skapa ett bra samhälle. Därför kan man få bilden av att alla i förorten är som den lilla procenten, som inte representerar majoriteten av oss.

Media påverkar samhället och människors åsikter väldigt mycket, därför har de också ett ansvar att ge en rättvis bild. Min uppmaning är: skriv mer om de positiva krafterna, så kan vi också enklare motverka de negativa!

Haidar Al-Amirtaha

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.