Denise Hinkelman skriver om att prioritera sina barns hälsa
1 av 3
Denise Hinkelman skriver om att prioritera sina barns hälsa - Foto: Privat/TT
Många lämnar sina barn på förskolan trots att de är sjuka
2 av 3
Många lämnar sina barn på förskolan trots att de är sjuka - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Denise Hinkelman
3 av 3
Denise Hinkelman - Foto: Privat

De som lämnar sina sjuka barn på förskolan bryr sig bara om pengar

Denise Hinkelman: "En feberfri dag hemma betyder inte alltid bara just EN feberfri dag hemma. Ditt barn ska ju orka".


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

En lätt mening att säga är att barnens hälsa är viktigast. Det är den ju, såklart, men när det sätts i jämförelse med den där lönen i slutet av månaden vet jag inte hur många som faktiskt kan stå fast vid vad de säger.

VAB. Försäkringskassans pengar. Ett hån oavsett vad du tjänar. Vem ska vara hemma? Vem av föräldrarna har det mest lönsamma arbetet och vilket jobb skadas mest av att du stannar hemma?

Vi har alltid varit hemma mycket med min dotter Kaylie eftersom hon har feber minst varannan vecka. Hon är under utredning och har gjort otaliga undersökningar med allt från röntgen till ultraljud. Många nätter har spenderats på barnakuten. Alldeles för många.

Både jag och Therese är väldigt måna om Kaylies hälsa men också om hennes kompisar på förskolan. Och pedagogerna, för vem ska ta hand om barnen om de blir sjuka?

Vi har hellre Kaylie hemma en dag för mycket. Jag ogillar att lämna henne på förskolan ifall hon snorar, hostar eller har haft en dålig natt för det går bara ut över henne och de andra på förskolan.

En feberfri dag hemma betyder inte alltid bara just EN feberfri dag hemma. Det är lätt hänt att barnet är hängig fler dagar än den där feberfria dagen. Ditt barn ska ju orka!

Att klättra, springa och busa hemma efter en tids sjukdom är inte densamma som en dag på förskolan med konstant lek, inte en enda lugn stund, och att aldrig ha någonstans att smita undan från resterande femton barn.

Denna månad fick jag löjligt lite i lön. Dels för att jag bara jobbar 70 procent men också för att jag VAB:at sjukt mycket. Menar verkligen sjukt mycket.

I slutet av månaden ser jag det där nya bordet till mina nagelgeléer inhandlas. De där nya sommarkläderna. Den där efterlängtade trippen med familjen någonstans.

I slutet av månaden ser jag att allt det vi tänkt inte ens går att fundera på, just för den där löjliga lönen. Samtidigt ser jag mitt samvete. Ett gott samvete för att jag inte skickade iväg min dotter halvkass till förskolan.

Vi tjänar alla mest på att hålla kvar vid orden att barnens hälsa är viktigast. Kanske inte pengamässigt men nog fan tjänar vi på det om vi ser på hälsan.

Denise Hinkelman

/
VAB
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.