Sofie Falk skriver om 6 viktiga saker vi borde lärt oss om på sexualundervisningen.
1 av 2
Sofie Falk skriver om 6 viktiga saker vi borde lärt oss om på sexualundervisningen. - Foto: Privat/Tumblr
Sofie Falk
2 av 2
Sofie Falk - Foto: Privat

6 saker om sex och kvinnokroppen som alla borde få lära sig

Sofie Falk: "Jag var 25 när jag fick veta det. TJUGOFEM, och jag är fortfarande mindblown!"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Saker om min kroppoch om sex, som jag inte lärde mig som barn/ung:

1. En biverkning av menstruation kan vara diarré och förstoppning. Hur kommer det sig att jag själv behövde räkna ut att det här är "normalt"? 

Det är ju galet att det enda jag som barn och ung fick veta ommenstruation var dess funktion för fortplantningen inte vad som händermed kroppen. 

Det händer mer än ofta att någon person nämnerfenomenet "mensmage" och alla andra fittbärare suckar kollektivtoch utväxlar menande blickar med varandra.

2. Sex är inte barakuk i fitta. Det behöver faktiskt inte involvera en kuk alls. Elleren fitta. Varför lär vi inte barn om icke-heterosexuellt sex isexualundervisningen? 

Och att sex inte behöver innebära penetrationalls? Och om intersex? Jag menar, det heter ju sexualundervisning,inte fortplantningsundervisning!

3. Mitt urinrör ärinte alls på samma ställe som min klitoris. I flera år var jag säker på att jag kissade från klittan. 

Det är tydligeninte fallet. Mer anatomiundervisning, tack!

4. Och på tal omanatomi, sexualundervisning och klitoris... Jag hade ingen aningom hur stor en klitoris är! Jag var 25 när jag fick vetadet. TJUGOFEM, och jag är fortfarande mindblown! 

Det är ju intebara ett litet bump "på vägen", den är ju stor! Och cool! Ochvacker! Och sex har blivit så mycket bättre sen jag upptäckte det.

5. Ursäkten "kvinnor har bara svårt att komma underpenetrerande sex" är att vara helt ute och cykla! 

Självklart har många(men inte alla) fittbärare svårt att komma, när det enda somhänder är "in och ut"-rörelsen och ingen annan stimulans. 

Iåratal sa jag själv så, tills jag insåg att jag faktiskt inte alls hade problem med att få orgasm när jag hade sex med migsjälv (eller med andra fittbärare). 

Skulle det kunde vara för attvi (det kollektiva vi) lär ut till våra barn att en fittbäraresnjutning är udda och icke-existerande? (Obs. retorisk fråga).

6. Fittbärareonanerar. Det är okej att onanera. Också under sex, och de som blirförolämpade eller känner sig hotade av att jag rör mig själv, är inte värda min tid.

Kort sagt är minpoäng att vi ska sluta att vara så jävla rädda för kroppar medfitta, och sluta tysta ner vad fan som händer med den. Tack!

Sofie Falk

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.