Lady Dahmer ger svar på vissa mäns oro kring att anklagas för sexuella trakasserier när de raggar.
1 av 3
Lady Dahmer ger svar på vissa mäns oro kring att anklagas för sexuella trakasserier när de raggar. - Foto: Privat/NTB scanpix
2 av 3
- Foto: NTB scanpix
Lady Dahmer.
3 av 3
Lady Dahmer. - Foto: Privat

Dahmer: Om folk blir arga när du raggar – då raggar du nog helt fel

Lady Dahmer: "Om du är rädd för att anklagas för sexuella trakasserier när du raggar – börja med att rannsaka dig själv."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Idag hörde jag en kvinna på radio uttrycka att hon tyckte synd om sina killkompisar i samband med #metoo-kampanjen. De var tydligen rädda för att ragga på krogen. Det vill säga, rädda för att de ska bli anklagade för sexuella trakasserier. 

En annan kvinna sa också: "Naturligtvis har jag förståelse för offren men i vissa fall kan det som uppfattas som trakasseri vara ett försök till uppvaktning eller helt enkelt missförstånd av signaler man skickar ut."
 

Alltså herregud.
 
Jag har sett flera män i mina flöden som sagt samma sak (OBS: inte mina vänner, utan kommentarer i diskussioner om just detta) och det är så dumt att man storknar. Jag vet inte ens hur jag ska bemöta detta jävla trams. Hur ser deras raggningsförsök ut egentligen?

Men jag kan säga som så att om dina vänner är rädda för att ragga för att de inte vet hur det ska tas så kan de börja med att självrannsaka istället för att grina om hur orättvist det är att de inte får bete sig hur de vill på krogen, för om man på allvar oroar sig för att ens närmande ska upplevas som gränsöverskridande eller trakasserier så beter man sig uppenbarligen inte helt kosher. 
 
Vilket förmodligen är sant. Män kan ofta inte bete sig. De tror att det är en komplimang att de kommenterar ens pattar eller tar på ens röv. 

Det är liksom en del av detta enorma problem: män som inte vet hur man behandlar kvinnor eftersom att de inte ser kvinnor som jämlikar utan mer som typ saker som är till för deras underhållning och njutning. 

Så börja där. Ni kvinnor som känner så här kan ju tipsa era vänner om det kanske: Att göra upp med sin kvinnosyn och fundera lite på hur jävla illa de raggar. 
 
Lady Dahmer

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.