Den 9 september hålls det val i Sverige.
Sverigedemokraterna Sebastian Lindqvist, Per Carlberg, Martin Inglot, Leonid Yurkovskiy - Foto: Sverigdemokraterna.

Sverigedemokraterna: "Identitetspolitikens ogenomträngliga borg"

Sverigedemokraterna: "Identitetspolitiken genomsyrar idag det svenska samhället på flera olika nivåer och Mångkulturellt centrum är dess ogenomträngliga borg"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Identitetspolitiken är ett av vänsterns främsta vapen och har sin fästning i Fittja, Botkyrka kommun. Mångkulturellt centrum (MKC) finansieras av Statens kulturråd, Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun. Sverigedemokraterna är det enda parti som i kommun och landsting har skarpa förslag för att avskaffa finansiering till Mångkulturellt centrum.

På hemsidan för Mångkulturellt centrum skriver de att: ”MKC är en kommunal stiftelse som verkar för ett samhälle där mångfalden reflekteras i den nationella självbilden och där migration är en självklar del i det svenska kulturarvet.”

I själva verket består Mångkulturellt centrums verksamhet av att främja en tydlig vänsterideologisk agenda. Projekt som finansieras av dina skattepengar är till exempel: väggmålningar som hyllar grovt kriminella, utbildningar om vithetsnormer och utställningar som består av kontrafaktisk historiebeskrivning. Det sistnämnda är en utställning som heter ”Bland våra hjältar finns inga vita män” och kritiserar att européer lyfts fram som positiva exempel i historieböckerna. Mångkulturellt centrum förminskar samhällsklimatets allvar genom att lansera en app som ska motverka rasism. Appen projicerar en mångkulturell verklighetsbild med karikatyrer av verkliga samhällsproblem.

Mångkulturellt centrum bedriver även viss forskning där bland annat Tobias Hübinette genom mångkulturellt centrum har publicerat Afrofobirapporten tillsammans med före detta partiledare för Feministiskt initiativ, Victoria Kawesa. Hübinette har i Creol mångkulturellt magasin uttryckt följande mening: ”Att känna eller t.o.m. tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanke på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella, rasblandade och klasslösa ekologiska samhället! Leve anarkin!”

Mångkulturellt centrums verksamhet baserar sig i identitetspolitik vilket i grund och botten handlar om att arbiträra egenskaper såsom hudfärg eller kön ska avgöra vilka åsikter man har och vilken roll man spelar i samhället. Problemet med den här sortens identitetspolitik är, trots dess välvilja och strävan mot jämlikhet, att den resulterar i motsatt effekt. Detta för att identitetspolitiken polariserar genom att skapa motsättningar mellan olika identiteter, ofta där inga motsättningar finns. Utöver det mynnar de identitetspolitiska idéerna ofta ut i en antimeritokratisk tankevärld, det vill säga att man exempelvis kvoterar utifrån identitet istället för att befordra efter kompetens.

Identitetspolitiken genomsyrar idag det svenska samhället på flera olika nivåer och Mångkulturellt centrum är dess ogenomträngliga borg. Den vaktas av både de rödgröna och alliansen medan Sverigedemokraterna är det enda partiet som inte vill finansiera sådana projekt med dina pengar.

Sebastian Lindqvist,
ordförande SD Botkyrka

Per Carlberg,
vice gruppledare SD Stockholms läns landsting

Martin Inglot,
ledamot SD Botkyrka

Leonid Yurkovskiy,
kandidat Stockholms läns landsting

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.