Stora Enso är ett ledande börsbolag inom skogsindustrin. Bolaget grundades redan 1288 och har sedan dess utvecklats till att bli en global aktör inom produktion av förnybara material och biomassa. Stora Enso är specialiserade på att tillverka papper, förpackningar, träprodukter och biomaterial.

Bolaget har en stark hållbarhetsprofil och strävar efter att vara en föregångare inom cirkulär ekonomi och klimatneutralitet. Stora Enso arbetar aktivt med att minska sin miljöpåverkan genom att använda förnybara råvaror och energikällor samt genom att optimera sin produktion och logistik.

Stora Enso har en global närvaro med produktionsanläggningar i Europa, Nordamerika, Latinamerika och Asien. Bolaget har även ett omfattande nätverk av försäljningskontor och distributörer runt om i världen.

Stora Enso är noterat på Helsingforsbörsen och Stockholmsbörsen. Bolaget har en stark finansiell ställning och har visat stabil tillväxt och lönsamhet över tid. Stora Enso har även ett starkt fokus på innovation och forskning för att kunna erbjuda sina kunder och samhället nya och hållbara lösningar.

Sammanfattningsvis är Stora Enso ett börsbolag inom skogsindustrin som är känt för sin hållbarhetsprofil och sitt fokus på förnybara material och biomassa. Bolaget har en global närvaro och har visat stabil tillväxt och lönsamhet. Stora Enso strävar efter att vara en föregångare inom cirkulär ekonomi och klimatneutralitet.
Telegram om bolaget Stora Enso

Stora Enso aktie

Namn
Stora Enso
Status
Listad
Ticker
STE A
Lista
Large Cap
Aktier
788 619 987
Sektor
Råvaror