Ska du få skatteåterbäring 2024?
Ska du få skatteåterbäring 2024? - Foto: Henrik Montgomery/TT och Pressbild/Familjens Jurist

Skatteåterbäring 2024: Så får du pengarna snabbast

Vet du redan nu att du ska få skatteåterbäring? Då vill du säkert ha pengarna så snart som möjligt. För Nyheter24 förklarar Ola Aronsson, expert inom skatterätt på Familjens Jurist, hur du går tillväga.


På vårkanten är det dags att deklarera och redan nu kan du faktiskt räkna ut huruvida du kan vänta dig skatteåterbäring och hur mycket pengar du lär få tillbaka då.

Deklaration 2024: Räkna ut vad du får i skatteåterbäring – redan nu

När är sista dagen att skaffa digital brevlåda?

Det finns en hel del datum att hålla koll på inför din deklaration 2024 och ett av dem är faktiskt avgörande för att du ska få din skatteåterbäring så tidigt som möjligt.

– Om du vill få din skatteåterbäring så snabbt som möjligt för inkomstdeklarationen 2024 behöver du först och främst skaffa en digital brevlåda och det behöver du göra senast den 3 mars. Detta gör att du får din deklaration tidigare och du kan därmed börja processen snabbare, säger Ola Aronsson, expert inom skatterätt på Familjens Jurist, till Nyheter24.

Det här ska du göra INNAN du får din deklaration 2024

Ska du få skatteåterbäring 2024? Foto: Janerik Henriksson/TT

Kvarskatt 2024? Så tacklar du den ekonomiska smällen

LISTA: Alla avdrag du kan göra i deklarationen 2024

Då får du tidigast din skatteåterbäring 2024

Om man skaffar digital brevlåda senast den 3 mars kan man, från och med den 19 mars logga in i e-tjänsten Inkomstdeklaration 1 på Skatteverket med e-legitimation och påbörja deklarationsprocessen.

– För att få skatteåterbäringen i april behöver du godkänna din deklaration senast den 3 april 2024 digitalt, förutsatt att du inte ska göra några ändringar eller tillägg. Som ändring räknas till exempel om du vill göra avdrag för resor till och från arbetet eller ska redovisa att du sålt din bostad, förklarar Aronsson och fortsätter:

– Om du har följt dessa steg och godkänt din deklaration senast den 3 april, kommer Skatteverket att betala ut din skatteåterbäring mellan den 9–12 april 2024.

Reseavdrag 2024: Så fungerar det i deklarationen

/
/
Senaste nytt

1 Jan 1970, 01:00