Publiken verkar nöjd.
1 av 4
Publiken verkar nöjd. - Foto: Claudia Adamo
Vilket gör Frej nöjd.
2 av 4
Vilket gör Frej nöjd. - Foto: Claudia Adamo
Tillsammans med kumpanerna bildar de Slagsmålsklubben, en aldrig upphörande fest.
3 av 4
Tillsammans med kumpanerna bildar de Slagsmålsklubben, en aldrig upphörande fest. - Foto: Claudia Adamo
Frej maxar festen.
4 av 4
Frej maxar festen. - Foto: Claudia Adamo

Befriande hjärndött, Slagsmålsklubben

Tonerna av Regina Spektors Samson har knappt klingat ut innan Slagsmålsklubben intar Fantasia-scenen. Pianot byts mot mixar och lugnet övergår snart i fullkomligt kaos.


När Slagsmålsklubben kliver upp på scenen kan vad som helst hända. Dagens konsert blir inget undantag. En kvart in i spelningen får bandmedlemmarna sällskap av en gigantisk hoppborg som tar upp större delen av scenen. Bandets frontman, Frej Larsson, fyller snabbt borgen med folk och röjer loss till låten Smart drag mister Christer.

Den som söker efter ett djupare budskap under spelningen får leta länge. "Om livet nu är så jävla roligt, varför ska man då göra allt tråkigt" utbrister Frej Larsson och eldar på publiken som inte tvekar på att följa hans visdomsord.

På detta sätt fortsätter konserten. Publiken svettas i takt med musiken och Frej njuter av att få leka i sin hoppborg. Med andra ord är allt som det ska på en spelning med Slagsmålsklubben. Barnsligt? Absolut. Men för de som vill fly verkligheten och bara släppa loss passar detta helt perfekt.

Text: Albin Rossing

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!