Något som fick Luger att rikta hård kritik mot det svenska konsulatet.
Något som fick Luger att rikta hård kritik mot det svenska konsulatet. - Foto: Faksimil / Montage

Konsertarrangören Luger ger sig inte
– bokar visumnekade Souleyman igen

Artisten Omar Souleyman nekades visum till Sverige trots att han spelat i andra europeiska länder. Konsertarrangören luger kallade beslutet "idioti" och har nu bokat honom igen – På Way Out West.


"Heja Sverige"

"Det är första gången bandet vägras visum någonsin i hela världen. Heja Sverige", skrev arrangören Luger då.  

Läs den första artikeln om Omar Suouleyman här

Nyheter24 har tidigare skrivit om den Syrianska världsartisten Omar Souleyman som var bokad för festivalen Music & Arts i Stockholm men som nekades inträde i Sverige av svenska konsulatet. Anledningen? Svenska myndigheter menade att det finns en risk att han skulle "hoppa av" i Sverige och söka asyl.

Konsertarrangören Luger kallade beslutet "ren och skär idioti" samt och har återigen bokat Souleyman. Den här gången till Way Out West i Göteborg

"Vi anser att Omar Souleyman har fallit offer för en löjligt strikt tolkning av en generell regel. Det är uppenbart att han är en professionell turnerande artist som inte avser fly till Sverige," skriver Way Out West på sin hemsida och listar andra länder Souleyman och hans band ska besöka, däribland Island och Frankrike. 

Souleyman har själv kommenterat beslutet: ”Jag kunde inte förstå skälet för att mitt visum nekades – att Sverige var rädda att jag skulle vilja stanna där och söka uppehållstillstånd när jag kom dit. Jag är en musiker som reser över hela världen och till alla västerländska länder för att sjunga för människor och få dem att dansa". 

Nu återstår att se om han beviljas visum inför Way Out West som drar igång på torsdag.

Souleyman live på Glastonbury festival i England. 


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!