Rihanna, Pete Doherty, Axl Rose och Wu Tang Clan är några av världsstjärnorna som varit inblandade i skandaler genom åren.
1 av 10
Rihanna, Pete Doherty, Axl Rose och Wu Tang Clan är några av världsstjärnorna som varit inblandade i skandaler genom åren.
År 1997 ska Wu Tang Clan ha haft ett gangbang på Hultsfredsfestivalen. Tidigare har deras frontfigur RZA uttalat sig om bandets syn på gangbang.
2 av 10
År 1997 ska Wu Tang Clan ha haft ett gangbang på Hultsfredsfestivalen. Tidigare har deras frontfigur RZA uttalat sig om bandets syn på gangbang. - Foto: Tobias Röstlund/Scanpix
– Vi har en regel som lyder "inga tjejer i studion". När vi jobbade på första plattan så kunde någon ta med sig en brud som alla satte på på taket. Som ett gangbang. Men nej, inte i studion, sa RZA till tidningen GQ år 2012.
3 av 10
– Vi har en regel som lyder "inga tjejer i studion". När vi jobbade på första plattan så kunde någon ta med sig en brud som alla satte på på taket. Som ett gangbang. Men nej, inte i studion, sa RZA till tidningen GQ år 2012. - Foto: ZUMA Press / Nancy Kaszerman
När rockstjärnan Pete Doherty uppträdde på Arvikafestivalen 2011 så vägrade han lämna scenen – trots att konserten var över för länge sedan. Polisen misstänkte att sångaren var påverkad och grep honom.
4 av 10
När rockstjärnan Pete Doherty uppträdde på Arvikafestivalen 2011 så vägrade han lämna scenen – trots att konserten var över för länge sedan. Polisen misstänkte att sångaren var påverkad och grep honom. - Foto: Goff / Goff
Doherty fördes till polisstationen där ett blodprov togs, som innehöll spår av kokain. För det döms han till 30 000 kronor i böter.
5 av 10
Doherty fördes till polisstationen där ett blodprov togs, som innehöll spår av kokain. För det döms han till 30 000 kronor i böter. - Foto: LEFTERIS PITARAKIS/AP/Scanpix
Guns 'n' Roses-stjärnan Axl Rose och Sverige är ingen lyckad kombination. År 2006 fick han spendera natten bakom galler efter att ha bitit en vakt i benet. Och år 2010 på Sweden Rock Festival var det dags för nästa skandal.
6 av 10
Guns 'n' Roses-stjärnan Axl Rose och Sverige är ingen lyckad kombination. År 2006 fick han spendera natten bakom galler efter att ha bitit en vakt i benet. Och år 2010 på Sweden Rock Festival var det dags för nästa skandal. - Foto: Stella Pictures / Paul Harris
På Sweden Rock Festival år 2010 så blir det en tråkig historia. I alla fall för Guns N Roses-fansen. Bandet är nästan en timme sena, och publiken får nog och flera går. – Han är ett stort arsle som vanligt, ropade fler fans, skrev Aftonbladet då.
7 av 10
På Sweden Rock Festival år 2010 så blir det en tråkig historia. I alla fall för Guns N Roses-fansen. Bandet är nästan en timme sena, och publiken får nog och flera går. – Han är ett stort arsle som vanligt, ropade fler fans, skrev Aftonbladet då. - Foto: Stella Pictures / JIM RUYMEN
När Rihanna uppträdde på Peace & Love-festivalen sommaren 2012 gjorde hon många fans besvikna. Stjärnan dök upp sent, mumlade sig genom sina superhits och trodde för ett tag att hon befann sig i Oslo när hon tillägnade Bob Marleys "Redemption Song" för de som föll offer i massakern i Utöya.
8 av 10
När Rihanna uppträdde på Peace & Love-festivalen sommaren 2012 gjorde hon många fans besvikna. Stjärnan dök upp sent, mumlade sig genom sina superhits och trodde för ett tag att hon befann sig i Oslo när hon tillägnade Bob Marleys "Redemption Song" för de som föll offer i massakern i Utöya. - Foto: Fame Flynet USA
Senare framkom det att Rihanna hade fått ta emot ett tragiskt dödsbud en knapp timme innan hon gick på scenen på Peace & Love, något som förklarar stjärnans ofokuserade beteende.
9 av 10
Senare framkom det att Rihanna hade fått ta emot ett tragiskt dödsbud en knapp timme innan hon gick på scenen på Peace & Love, något som förklarar stjärnans ofokuserade beteende. - Foto: ERIK M≈RTENSSON / SCANPIX
År 2008 grips raggastjärnan Sean Paul på en Uppsala Reggae Festival. Han misstänktes för innehav av marijuana.
10 av 10
År 2008 grips raggastjärnan Sean Paul på en Uppsala Reggae Festival. Han misstänktes för innehav av marijuana. - Foto: Stella Pictures / Greg Tidwell, PacificCoastNews.com

Gangbang, kokain och utbuad Rihanna – här är festivalskandalerna

Minns du världsstjärnornas skandaler på de svenska festivalerna? Friska upp ditt minne här.


Snus, cigg, handdukar och öl – det kräver svenska artister

Vi listar vad bland annnat Tove Styrke, Håkan Hellström och Jens Lekman kräver i sina loger under sina spelningar. Se listorna här.  

En festivalsommar är ingen riktig festivalsommar utan en värdig skandal. 

Utbuade rockstjärnor, en förvirrad Rihanna, Pete Dohertys blotta existens och kanske mastigast av allt – Wu-Tang Clans omtalade gangbang på Hultsfredsfestivalen 1997. 

Ett rykte som Wu-Tang Clans frontfigur Raekwon kommenterade i tidningen Nöjesguiden. På påståendet att bandet hade haft "sex med halva festivalen" svarade Raekwon följande: 

– En grej som jag tror att folk behöver förstå med Wu-Tang Clan är att vi är sociala. Vi älskar att komma till en stad och ha kul i den stan. Nio gånger av tio vill snubbarna vara med tjejerna. Kanske knullar de eller whatever. Men det handlar om att vi är sociala. Vi har aldrig varit en grupp som har kunnat spela och sedan inte gå ut och skaka hand med fansen. Och du vet snubbar är snubbar, de vill träffa kvinnor. Men samtidigt är det inte bara det det handlar om, sa Rakwon till Nöjesguiden i mars 2011. 

Har du koll på artisternas skandaler? Kolla in bildspelet ovan – klicka på pilarna.

Blandade reaktioner efter Guns 'n' Roses spelningar på Sweden Rock Festival år 2010: 


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.