Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 2 282 Besökare idag: 9 628
annons
annons
Laddar...

Låt oss berätta för dig vad du tycker om film!

Admin

Filmtips. Alltid ett leende på läpparna efter bion? Köpa dvd utan risk att du blir besviken? Låt oss hjälpa dig nå dit! På filmtipset får du filmtips anpassade efter din egen personliga smak. Förutom personliga filmtips hittar du vad som går på tv, ett aktivt filmforum, nya trailers, välskrivna recensioner, filmdate-funktion och mycket mycket mer. Helt enkelt allt kring film. Givetvis gratis.

Bli medlem här!

Den här sajten använder sig av Cookies


 

Recension av NIGHTCRAWLER: ''Gyllenhaal äger publiken''

Cecilia 2014-11-28 Bilden

Jake Gyllenhaal tar sig an rollen som sociopat i Dan Gilroys regidebut NIGHTCRAWLER – och han gör det fenomenalt bra. Som frilansande fotograf jagar han efter de blodigaste och mest chockerande bilderna från olycksplatser i ett nattsvart Los Angeles.

 
Kommentarer (0)

 

Tv-kolumn 28-30 november

GodofThunder 2014-11-28

1a Advent lurar runt hörnet, och det börjar märkas i tv-tablåerna. I de kulna och mörka månaderna finns inget klokare än att kura ner sig framför skärmen. Juletid är filmetid, och jag vet många med mig som har ett antal obligatoriska filmer som ska hinnas med innan dan före dopparedan.På min listan står bland annat Grinchen, Nightmare before Christmas och Mupparnas Julsaga). Ingen av just dessa verkar återfinnas just denna vecka, men det bjuds på både snö och jul i olika former, så håll till godo!

 
Läs hela TV-kolumnen
Kommentarer (0)

 

Recension av THE JUDGE: ''Den var förfriskande mänsklig''

Cecilia 2014-11-27 Bilden

Hur mycket kan en händelse som ung forma och påverka inte bara ditt men även andras liv? Denna film utforskar denna fråga och leder oss därmed på en emotionell resa genom en dysfunktionell familjs ihoptrasslade liv.

 
Kommentarer (0)

 

Fet första trailer till ''Jurassic World''

Cecilia 2014-11-26 Bilden

YASS, äntligen är den här – den första officiella trailern till "Jurassic World" och det ser lovande ut!

 
Kommentarer (13)

 

Tävla med NIGHTCRAWLER och vinn biobiljetter

Cecilia 2014-11-21 Bilden

Nästa vecka har den spännande thrillern NIGHTCRAWLER premiär med Jake Gyllenhaal i huvudurollen som den skrupelfria frilansjournalisten i jakt på de allra mest chockerande nyhetsbilderna.Tävla med Filmtipset och Noble Entertainment om biobiljetter till filmen!

 
Kommentarer (0)

 

Short Term 12: ''En av få filmer som verkligen berört mig i år''

Cecilia 2014-11-21 Bilden

Lagom till höstens dystra mörker dyker denna pärla upp småbiograferna runt om i landet. Destin Cretton har regisserat indiedramat "Short Term 12" som förtrollat filmkritiker runt om i världen det senaste året.

 
Kommentarer (0)

 

Hunger Games 3: Mockingjay - del 1: ''Jag måste se den avslutande delen efter det här''

Cecilia 2014-11-19 Bilden

I den tredje och näst sista Hunger Games-filmen är det dags att återvända till Panem och oron som råder i dess distrikt. Jennifer Lawrence är tillbaka som Katniss Everdeen och Francis Lawrence sitter återigen i regissörsstolen i en av årets absoluta storfilmer.

 
Kommentarer (0)

 

''Mommy'' vinner filmfestivalens publikpris

Cecilia 2014-11-17 Bilden

MOMMY belönades på söndagkvällen med Stockholms filmfestivals publikpris Silver Audience Award. Filmen är en känsloladdad mor- och sonskildring av den 25-årige regissören Xavier Dolan, som hyllats sedan världspremiären i Cannes.

 
Kommentarer (0)

 

Sherlock Holmes-stjärnan gör en av sina bästa roller i ''The Imitation Game''

Cecilia 2014-11-14 Bilden

Berättelsen om den riktiga krigshjälten Alan Turing hölls gömd för omvärlden i 50 år, men i The Imitation Game får världen veta sanningen från andra världskriget. Filmen, som är baserad på boken "Alan Turing: The Enigma" av Andrew Hodges och regisserad av Morten Tyldum, har hyllats av såväl kritiker som publiken och nu får den sin nordiska premiär under Stockholms filmfestival.

 
Kommentarer (0)

 

Recension av Marias Väg: ''Det var många provocerande scener''

Cecilia 2014-11-14 Bilden

Vad innebär det att vara djupt troende och hur lever man egentligen utan synd? Dessa är några av frågorna som fjortonåriga Maria ställs inför i den prisbelönta "Kreuzweg", som på svenska fått titeln "Marias Väg". Dietrich Brüggemann står för regin till filmen som väcker många tankar, om såväl livet som döden.

 
Kommentarer (0)

 

Första bilden av ''Breaking Bad''-stjärnan i rollen som Dalton Trumbo

Cecilia 2014-11-13 Bilden

Bryan Cranston, mest känd från TV-serien "Breaking Bad", är upptagen med sitt nästa stora projekt där han spelar den framgångsrika manusförfattaren Dalton Trumbo, som var svartlistad av Hollywood på 1940-talet och anklagades för att vara kommunist.

 
Kommentarer (5)

 

Fishing Without Nets: En film ur sjöpiraters perspektiv

Cecilia 2014-11-13 Bilden

"Fishing Without Nets" skildrar moderna sjöpirater ur deras eget perspektiv. Filmen är skriven och regisserad av Cutter Hodierne, och deltar i sektionen Competition vid Stockholms filmfestival i år.

 
Kommentarer (0)

 
Senaste kolumnen:

Snackisen med Johan Nordström

johansk8 2012-10-29 Bilden

Anslaget i nya Bondfilmen är lysande. Pang på rödbetan i storyn samt lysande bilder och musik till förtexten. Jag älskar bra anslag.

En lyckad film behöver egentligen bara innehålla två saker. 1/ En tydlig konflikt. 2/ En upplösning av konflikten - som sker i slutet av filmen.

 
Kommentarer (4)

 
Äldre artiklar more
Premiärer
5/12 - Gentlemen
5/12 - Horrible Bosses 2
5/12 - The November Man
5/12 - Kärlek och brott
5/12 - Jag ser dig
10/12 - Hobbit: Femhärarslaget
12/12 - CJDG
Visa mer
Mest diskuterade filmer
The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
Lucy
Interstellar
Guardians of the Galaxy
Predestination
Totalt antal kommentarer: 1624415
Senaste recensioner
Vinterdvala
The Judge
Gentlemen
Lilting
Love Is Strange
Totalt antal recensioner: 7654
Kolumner
Tv-kolumn 28-30 november
Nya medlemmar
saggerofl
sanden92
Sully
JNilsson
eliniva
Nya denna vecka: 47  Totalt: 116840
Länkar
Entertainity AB © 2000-2014 Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor