Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 2 541 Besökare idag: 9 408
annons
annons
Laddar...

Låt oss berätta för dig vad du tycker om film!

Admin

Filmtips. Alltid ett leende på läpparna efter bion? Köpa dvd utan risk att du blir besviken? Låt oss hjälpa dig nå dit! På filmtipset får du filmtips anpassade efter din egen personliga smak. Förutom personliga filmtips hittar du vad som går på tv, ett aktivt filmforum, nya trailers, välskrivna recensioner, filmdate-funktion och mycket mycket mer. Helt enkelt allt kring film. Givetvis gratis.

Bli medlem här!

Den här sajten använder sig av Cookies


 

Tävla och vinn årskort till Stockholms filmfestival

Cecilia 2014-10-24 Bilden

Snart är det dags för höstens stora filmhändelse – nämligen Stockholms filmfestival som firar 25 år. Du kommer att få se de mest spännande, intressanta och nyskapande filmerna från hela världen.

Tolv dagar mellan 5-16 november är fyllda av 20 filmpremiärer från över 60 länder, filmstjärnor på röda mattan och regissörerna alla talar om.

Var med Filmtipset och tävla om filmfestivalens årskort och en fribiljett till valfri festivalfilm...

 
Kommentarer (1)

 

LaBeouf imponerar i Fury

Cecilia 2014-10-24 Bilden

I Fury tas vi tillbaka till andra världskrigets sista plågsamma år. Tusentals har redan gett sitt liv till kriget och fler kommer att dö innan det är över. Nu återstår det att se vilka som tar sig levande ur mardrömmen.

 
Kommentarer (0)

 

Tv-kolumn 24 oktober - 26 oktober

Metheuz 2014-10-24

Som filmintresserad är Oscarsgalan en högtidsstund. Jag brukar visserligen inte se på själva galan på grund av att den visas sent och innehåller rikliga mängder dödtid. Men resultatet av galan är alltid intressant. Jag har för avsikt att försöka se så många som möjligt av vinnarna inom bästa film, bästa animerade film och bästa utländska film på senare tid (vinnarna i den kategorin var lite mer obskyra förut och är svåra att få tag på). Inom de filmer som vunnit pris för bästa film har jag lyckats ta mig en titt på samtliga från Midnight Cowboy (1969) och framåt. 60-talet är lite jobbigt då det innehåller ungefär 50 % musikaler vilket inte alls är någon höjdargenre i mina ögon men jag kämpar på. I helgen bjuds det på två stycken vinnare av detta ärofyllda pris. En med 34000 utdelade betyg och en med snart 3000. Kika lite längre ner för att se om det något ni kan bocka av från eran lista.

 
Läs hela TV-kolumnen
Kommentarer (0)

 

Stilikoner vi aldrig glömmer

Cecilia 2014-10-23 Bilden

Många är vi nog som blivit sugna på att dra på oss ett par pilotglasögon, köpa en arméjacka, och skaffa en mohawk efter att ha sett Taxi Driver. Kanske är vi ännu fler som har klickat hem en lång svart rock från Ebay, efter att ha fascinerats av Neo i Matrix.

 
Kommentarer (0)

 

Captain America kan ställas mot Iron Man

Newt 2014-10-22 Bilden

Utan någon Iron Man 4 på horisonten så har fans av Robert Downey Jr:s Tony Stark/Iron Man istället fått lov att se fram emot hans framträdande i kommande team-up-filmer med The Avengers. Rykten gör dock gällande att han även kan få en slags antagonist-roll i Captain Americas nästa film.

 
Kommentarer (0)

 

Liam Neeson överraskar i A Walk Among the Tombstones

Cecilia 2014-10-17 Bilden

Det är ganska lätt att påstå att Liam Neeson på senare dagar blivit aningen synonymt med actionthrillers – och då speciellt sådana innefattande kidnappningar. På pappret tycks "A Walk Among the Tombstones" också spä på den bilden. Överraskande nog är detta ändå inte ytterligare en "Taken"-film.

 
Kommentarer (0)

 

Fransk kärlekstriangel i ''Innan frosten''

Cecilia 2014-10-17 Bilden

Här har vi ett franskt familjedrama – en kärlekstriangel innehållande svek, passion, elegans och förvirring. En slags mjuk explosion under en lugn yta, regisserad av Philippe Claudel som senast gjorde "Jag har älskat dig så länge", också med Kristin Scott Thomas.

 
Kommentarer (0)

 

Vinn fina prylar och biobiljetter till All We Have is Now

Cecilia 2014-10-15 Bilden

Nästa vecka har Alexandra Dahlströms punkiga dokumentär All We Have is Now biopremiär. Tävla med Filmtipset och NonStop Entertainment och vinn biobiljetter och fina tygpåsar och stickers!

Punkbandet Vulkano står redo att ta över världen. När resan börjar möter vi en trio i en källare i Skanstull bestående av tidigare Those Dancing Days-medlemmarna Cecilia Efraimsson och Lisa Pyk Wirström, och Rebecka Rolfart. Men inför den stora...

 
Kommentarer (0)

 

Ghostbusters på väg tillbaka i ny version

Newt 2014-10-15 Bilden

En tredje officiell Ghostbusters-film ser ut att bli verklighet till slut. Och det verkar röra sig om en nystart snarare än en ren uppföljare – denna gång med kvinnliga spökjägare.

 
Kommentarer (3)

 

Vad är det som händer?

Cecilia 2014-10-13

Var är den gröna färgen? Var är den gamla filmremsan? Och vad tusan har hänt med War Horse-hästen? Här är svaret på era frågor!

 
Kommentarer (239)

 

Throwback Thursday: De Förlorade Barnens Stad

Cecilia 2014-10-09 Bilden

Veckans Throwback Thursday är sci-fi rullen De förlorade barnens stad – en härligt bisarr historia av Jean-Pierre Jeunet som bland annat har gjort Amelie från Montmartre och Delikatessen.

 
Kommentarer (5)

 

Tävla med Bröllopskaos och vinn biobiljetter

Cecilia 2014-10-09 Bilden

Nästa vecka har den franska komedin Bröllopskaos biopremiär. Filmen har gjort succé i hemlandet och vänder och vrider på fördomar och smygrasism. Tävla med Filmtipset och Noble Entertainment om biobiljetter till filmen!

 
Kommentarer (0)

 
Senaste kolumnen:

Snackisen med Johan Nordström

johansk8 2012-10-29 Bilden

Anslaget i nya Bondfilmen är lysande. Pang på rödbetan i storyn samt lysande bilder och musik till förtexten. Jag älskar bra anslag.

En lyckad film behöver egentligen bara innehålla två saker. 1/ En tydlig konflikt. 2/ En upplösning av konflikten - som sker i slutet av filmen.

 
Kommentarer (4)

 
Äldre artiklar more
Tävlingar
Stockholms filmfestival
Premiärer
24/10 - Love, Rosie
24/10 - Fury
24/10 - All We Have is Now
24/10 - Ida
24/10 - Kapten Sabeltand
24/10 - Blixten och det magiska huset
24/10 - Muren
Visa mer
Mest diskuterade filmer
Gone Girl
Lucy
Annabelle
Edge of Tomorrow
Hercules: The Thracian Wars
Totalt antal kommentarer: 1618147
Senaste recensioner
Locke
Fury
Nosferatu
Muren
Antichrist
Totalt antal recensioner: 7627
Kolumner
Tv-kolumn 24 oktober - 26 oktober
Nya medlemmar
hilmamajskorv
jsa86_86
Vibble
Coco7
oogum
Nya denna vecka: 52  Totalt: 116572
Länkar
Entertainity AB © 2000-2014 Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor