Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 2 372 Besökare idag: 8 179
annons
annons
Laddar...

Låt oss berätta för dig vad du tycker om film!

Admin

Filmtips. Alltid ett leende på läpparna efter bion? Köpa dvd utan risk att du blir besviken? Låt oss hjälpa dig nå dit! På filmtipset får du filmtips anpassade efter din egen personliga smak. Förutom personliga filmtips hittar du vad som går på tv, ett aktivt filmforum, nya trailers, välskrivna recensioner, filmdate-funktion och mycket mycket mer. Helt enkelt allt kring film. Givetvis gratis.

Bli medlem här!

Den här sajten använder sig av Cookies


 
annons

Recension av CHAPPIE: ''Den mörka humorn som vi fick se i DISTRICT 9 är nu tillbaka med råge''

Cecilia 2015-03-05 Bilden

Chappie är ett humoristiskt actiondrama som känns som en blandning mellan "Wall-E", "Robocop" och Blomkamps egna "District 9". Om du gillar udda, smutsiga och emotionella science fiction-filmer så kan jag lätt rekommendera Chappie.

 
Kommentarer (0)

 

Vinn biobiljetter till den prisbelönta filmen LEVIATAN

Cecilia 2015-03-04 Bilden

Andrey Zvyagintsevs Oscarsnominerade LEVIATAN vann pris för Bästa manus i Cannes och belönades med en Golden Globe för Bästa utländska film. Ta chansen och tävla med Filmtipset och vinn biobiljetter till detta episka drama!

 
Kommentarer (0)

 

Tv-kolumn 2-5 mars

NtoNW 2015-03-02

Det finns något inom filmvetenskapen som kallas auteur-teorin. Det innebär att man tror att en film speglar regissörens egna konstnärliga vision. Auteur betyder ju författare, så man kan översätta detta med att regissören skriver sin film. Teorin lanserades tillsammans med den franska nya vågen på 1950-talet och drevs på av François Truffaut. Eftersom jag själv är nördigt intresserad av regissörer så passar denna teori mig perfekt. Därför tänkte jag i veckans tv-kolumn passa på att göra en fullständigt amatörmässig utredning om filmernas och regissörernas auteurism. Låter det jobbigt och svårt? Nä nä nä! Hoppas att denna tv-kolumn kommer att visa det som alla vet - att film är kul.

 
Läs hela TV-kolumnen
Kommentarer (0)

 

Neill Blomkamp gör ny del i Alien-serien

Newt 2015-02-24 Bilden

20th Century Fox satsar ytterligare på sitt "Alien"-franchise. En uppföljare till spinoffen Prometheus är fortfarande planerad och nu kommer dessutom en mer renodlad "Alien"-film från regissör Neill Blomkamp och ger sig in i leken.

 
Kommentarer (6)

 

Succé för Birdman på årets Oscarsgala

Cecilia 2015-02-23 Bilden

Och så har årets stora filmhändelse ägt rum – Oscarsgalan 2015. Det var Alejandro González Iñárritus Birdman som vann de tunga priserna "Bästa film" och "Bästa regi", och snodde också pris för bästa manus och foto.

 
Kommentarer (6)

 

Avatar-uppföljare blir ett år försenad

Newt 2015-01-21 Bilden

James Camerons Avatar från 2009 är fortfarande världens mest inkomstbringande film. Att det ska bli uppföljare har aldrig heller varit någon hemlighet, det har bara tagit en väldigt lång tid att komma till skott. Till slut gick man dock ut med december 2016 som datum för den första uppföljaren – något som man nu skjutit ett år på.

 
Kommentarer (8)

 
Senaste kolumnen:

Snackisen med Johan Nordström

johansk8 2012-10-29 Bilden

Anslaget i nya Bondfilmen är lysande. Pang på rödbetan i storyn samt lysande bilder och musik till förtexten. Jag älskar bra anslag.

En lyckad film behöver egentligen bara innehålla två saker. 1/ En tydlig konflikt. 2/ En upplösning av konflikten - som sker i slutet av filmen.

 
Kommentarer (4)

 
Äldre artiklar more
Tävlingar
LEVIATAN
Premiärer
6/3 - Focus
6/3 - Chappie
6/3 - Big Eyes
6/3 - Dyke Hard
6/3 - Selma
6/3 - Stilla hjärta
6/3 - I nöd eller lust
Visa mer
Mest diskuterade filmer
The Theory of Everything
Birdman
Whiplash
Fifty Shades of Grey
The Drop
Totalt antal kommentarer: 1638218
Senaste recensioner
Chappie
Selma
The Theory of Everything
The Imitation Game
Foxcatcher
Totalt antal recensioner: 7693
Kolumner
Tv-kolumn 2-5 mars
Nya medlemmar
Magnus_87
Arje
thewideeye
theadoris
Selles
Nya denna vecka: 47  Totalt: 117503
Länkar
Entertainity AB © 2000-2014 Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor