Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 2 091 Besökare idag: 9 048
annons
annons
Laddar...
 

Margin Call

Originaltitel: Margin Call
Regissör:J C Chandor
Utgivningsår:2011
Längd: 107 min
Antal betyg:1847 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Margin Call:

När finansanalytikern Peter Sullivan kommer över information som pekar på att företaget riskerar att gå omkull blir det startpunkten för en berg-och-dalbanefärd med snabba finansiella och moraliska beslut som leder till att alla inblandade snart står på randen till en katastrof.
Se filmen på Discshop
29 kr
Fler alternativ

Liknande filmer

Titel: Wall Street
Originaltitel: Wall Street
Regissör: Oliver Stone
År: 1987
Genre: Drama, Kriminalare
Film nr.: 3849
Wall Street
Titel: Wall Street: Money Never Sleeps
Originaltitel: Wall Street: Money Never Sleeps
Regissör: Oliver Stone
År: 2010
Genre: Drama
Film nr.: 78827
Wall Street: Money Never Sleeps
Titel: Too Big to Fail
Originaltitel: Too Big to Fail
Regissör: Curtis Hanson
År: 2011
Genre: Drama
Film nr.: 90764
Too Big to Fail
Titel: Bedragaren
Originaltitel: Arbitrage
Regissör: Nicholas Jarecki
År: 2012
Genre: Drama, Thriller
Film nr.: 94796
Bedragaren
Titel: Glengarry Glen Ross
Originaltitel: Glengarry Glen Ross
Regissör: James Foley
År: 1992
Genre: Drama
Film nr.: 2721
Glengarry Glen Ross
- Visa fler...

Skådespelare:

Jeremy Irons, Kevin Spacey, Demi Moore, Mary McDonnell, Stanley Tucci, Simon Baker (I), Paul Bettany, Aasif Mandvi, Ashley Williams, Zachary Quinto, Penn Badgley, Maria Dizzia, Susan Blackwell

Manus:

J C Chandor

Genre:

Drama, Thriller

Produktionsland:

USA

Recension Margin Call

- RebeckaNilsson sätter betyg 4 och skriver:
Filmen är i blåton i en miljö där blinkande skärmar ständigt reflekterar in i kameran. Det är en tyst film, långsam, men inte långdragen. Det ger effekt till hur mycket obehag som faktiskt ekar mellan väggarna på kontoret. Skådespelarna som medverkar spelar ut sina roller väldigt bra, jag är faktiskt imponerad av hur extremt välspelad filmen är! Varenda rörelse är koordinerad och allt fyller någon...

Recension av Margin Call - Läs hela!

Filmnummer: 88362
Diskussioner om Margin Call  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Margin Call (126 st)
Engravadlax (Anmäl)   22:58 30/3
Hyfsat finansdrama. Kunde vara tightare och mer händelserik, slutet är som påpekat abrupt och lite antiklimatiskt. Det är iaf bättre än allt Chandor har gjort efter.
pormask (Anmäl)   18:02 31/1
Trots att ingenting direkt händer mer än finans-dialog så går filmen fort fram, man dras väldigt lätt in i storyn. Mycket bra skådespel. En stabil film.
hestret (Anmäl)   23:56 15/1
För mig ett spännande ämne. Men skådespeleriet i denna ensemble är all over the place. Spacey är oväntat bra och balanserad, Quinto även han bra, Tucci vill man ha mer av, Irons är något överdriven och Moore är bara tom luft typ. Bettany stirrar mycket. Alla pratar mycket om pengar. Det hela blir lite onödigt lättviktigt samtidigt som det är lite mer verklighetstroget än finansfilmer brukar vara. Klarar av expositionen förvånansvärt fint faktiskt. Bra flyt i hela filmen och den känns nattlig och trött klaustrofobisk på ett bra sätt. Humaniserar utan att glamourisera bankers, vilket är en bedrift. Skönt att inte få en superkritisk hatfilm och heller inte något glorifierande. Manuset är bra helt enkelt., förutom en del lam dialog Stilmässigt med ljud och foto är den kompetent, men inget särskilt. Stabilt, men känns kanske lite för teatral. 63/100
annihilat0r (Anmäl)   22/12 2014
"Margin Call" är en spännande film inifrån maktens korridorer. Det finns en stark nerv i berättelsen, kring att bubblan möjligen kommer att spricka. Genomgående starka skådespelare, hela vägen från Kevin Spacey till Simon Baker. En sann – och således viktig – film om kapitalismens kärna.
Djason (Anmäl)   7/12 2014
Fantastisk ensemble av skådisar i en spännande film fast man knappt fattar hälften av vad de pratar om eller vad de ska göra. Slutet är dock märkligt och man väntar länge bland eftertexterna för någon mer slutscen.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Margin Call
  Gå till filmforum  Till filmforum
Se filmen
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Entertainity AB © 2000-2014 Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor