9 lifehacks som räddar din studietid

Dessa tips kommer vara guld värda under din tid i skolan.


Tidlösa tips

Tipsen postades på Youtube av användaren "Crazy Russian Hacker" för ett år sedan. Klippet har setts närmare 10 miljoner gånger.

Höstterminen är på ingång och inom några veckor kommer tusentals människor återvända till eller inleda studier på högskola eller universitet.

Som många vet kan studietiden vara knaper och präglas av dålig ekonomi och knapp fritid.

Dessa nio tips kan göra perioden betydligt drägligare.

1. Gör din egen högtalare

Bildkälla 

Har du ingen stereo men vill lyssna på musik? Lägg luren i ett glas – och resonansen gör resten.

2. Kaffe-te 


Bildkälla 

Om du är kaffesugen men inte har en bryggare kan du lätt svänga ihop en kaffepåse. Ta ett filter, fyll med kaffe och dra på ett gummiband. Sen är det bara att låta det dra en stund i varmt vatten.

3. Spara plats


Bildkälla 

Har du lite utrymme och mycket kläder kan du hänga smartare. Peta bort den lilla ringen på öl- eller läskburken och kroka i galgarna så får du plats med mer.

4. Laga mat i kaffebryggaren


Bildkälla 

Om du har en kaffebryggare men ingen spis kan du festa med varmkorv ändå. Kör i korvarna i kaffebryggaren och låt de värmas en stund. 

5. Hållbara bananer 


Bildkälla 

Bananer gillar fukt. Genom att plasta in ena änden håller de längre. 

6. Kyl ölen snabbare


Bildkälla 

Om du inte orkar vänta på att ölen, eller vad du nu ska dricka, ska bli kall så kan du snabba på processen. Ta en servett och blöt den med kallt vatten, vira den runt flaskan och ställ in i kylen så går det fortare. 

7. Stapla smart


Bildkälla 

Du kanske har litet kylskåp, eller rent av delar, eller är trött på att drickan ramlar omkring där inne. Sätt en klädnypa, eller någon annan form av mojäng, och stapla flaskorna mot den.

8. Påse = Skål

Bildkälla 

Ibland vill man ha det lite extra fint och servera snacks ur en skål. Har du ingen är det bara att försiktigt veckla in påsen underifrån. Ett steg i taget, så att snacksen trycks uppåt. När ni ätit en del är det bara att veckla lite till.

9. Bygg en datorväska 


Bildkälla 

Kanske har du ingen väska till din dator. Lätt fixat! Ta en hoodie, lägg datorn i mitten, vik in kanterna – ärmarna och själva luvan sist. Sedan är det bara att dra över luvan, dra åt snörena och knyta en sele av ärmarna. 

Så här ska det se ut när väskan är klar: 

Bildkälla 

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!