Wikipedia
Dessa artiklar är verkligen något utöver det vanliga.. - Foto: Bildkälla: Shutterstock

Wikipedia-artiklar som kommer ge dig kalla kårar

Vill du känna lite kalla kårar och kanske ha lite svårare att somna i kväll? Nyheter24 listar de läskigaste Wikipedia-artiklarna.


Om du är lättskrämd och allmänt rädd av dig ska du sluta läsa här.

Nyheter24 har plockat ut de absolut läskigaste Wikipedia-artiklarna, som tidigare listats av sajten Buzzfeed.

Är du sugen på att ha hjärtat i halsgropen en stund?

1. Kistfödsel

Fenomenet kistfödsel inträffar när en död kvinnas kropp släpper ut alla gaser i kistan hon ligger i. Om kvinnan då har ett litet foster i magen så "föds det" ut dött inne i kistan.  

Bildkälla: Shutterstock


2. Locked-in syndrome

Den här sjukdomen gör att personen ser ut som om den ligger i koma. Personen blir helt paralyserad och kan inte prata, men är helt vaken och medveten om sin omgivning.

Bildkälla: Shutterstock


3. June och Jennifer Gibbson 

June och Jennifer var enäggstvillingar som tillbringade sin uppväxt genom att bara prata med varandra på ett språk bara de själva förstod. Deras liv kantades av brott och inläggningar på mentalsjukhus, tills en dag då den ena systern dog en mystisk död


4. Insektsdöden

En gammal avrättningsmetod som kallas "Scaphism" gick ut på att döda någon på det kanske vidrigaste sättet någonsin.

Det gick till ungefär så här: Personen som skulle avrättas kläddes av naken och bands sedan fast mellan två roddbåtar. Hen tvingades sedan att äta och dricka enorma mängder mjölk och honung för att få diarré samtidigt som ögon, underliv, anus och ansikte tänktes i honung.

Varför? För att locka insekter som långsamt kunde gnaga på personen som samtidigt låg fastspänd ute i solen. 

Bildkälla: Shutterstock

5. Joyce Vincent

När Joyce upptäcktes död i sin lägenhet hade det gått ungefär tre år sedan hon dog, utan att någon hade märkt det. Sittandes framför TV:n och omringad av julklappar hade hennes kropp ruttnat bort


6. Avhuggna fötter i Salish Sea

Vid kusten på Salish Sea i Kanada det sedan 2007 upptäckts ett antal avhuggna fötter. Men än i dag har man inte kunnat identifiera alla och vilka de tillhörde. 

Bildkälla: Shutterstock


7. Shadow people

Du kanske inte tror på dem, men väldigt många människor har upplevt VÄLDIGT läskiga saker med en så kallad "Shadow person". 

Bildkälla: Shutterstock


Läs även: 16 riktigt sjuka saker som fångats på Google streetview

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.