Paolo anser att dieter bara är skrot.
1 av 3
Paolo anser att dieter bara är skrot. - Foto: Stella Pictures
Han anser att man ska äta bra, träna och sova.
2 av 3
Han anser att man ska äta bra, träna och sova. - Foto: Robert Eklund / Stella Pictures
Här med sin träningsbok.
3 av 3
Här med sin träningsbok. - Foto: Stella Pictures / Stella Pictures

Paolos diss mot LCHF, 5:2 och GI: "Mat är inte farligt"

Paolo Roberto har ledsnat på svenskarnas diettrender. – Mat är inte farligt, det är njutning, säger Paolo.


Vad säger Ida?

"Många har säkert hört att kroppen ställer in sig på svältläge och lagrar maten man äter som fett om man inte äter regelbundet, stämmer inte det längre?"

Nyheter24:s egen träningsexpert Ida Warg tycker till om 5,2-dieten.

Det kan du läsa här .

Paolo Roberto, 44, är den före detta proffsboxaren som i dag lagt handskarna på hyllan. Nu är han i stället aktuell som föreläsare samt programledare och inte minst har han gjort sig känd för sitt brinnande intresse för hälsa och mat. På CV:t har Paolo flera kok- och träningsböcker

I den rådande "dietdjungeln" har Paolos röst varit en av de starkaste. Nu går han till hård attack mot anhängarna till några av de just nu mest populära dieterna.

– De är ju fanatiker hela gänget, de har inget perspektiv, säger Paolo Roberto till Aftonbladet

Vågar att vägra dieter

Paolo säger sig vara emot alla dieter och har tidigare varit starkt kritisk till bland andra Katrin Zytomierskas bok "LCHF för hela familjen". På Instagram  visade han upp en bild på boken och kallade den för barnmisshandel. 

– LCHF och 5:2. Vad säger de till sina barn? Jo, att mat är farligt. Mat är inte farligt, det är njutning, säger han vidare i intervjun med Aftonbladet.  

"Kan man ha det bättre?"

Och inte verkar Paolo ha några planer på att förändra sin egen livsstil. På Instagram publicerar han flitigt bilder på pasta, när han inte visar upp sin aktiva vardag med morgonträningar och avancerade yogaställningar.

/
Mat
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så maximerar du effekten av din allergimedicin – enligt experten

3 dagar sedan 16:36

Apotekaren varnar: Det händer om du äter för mycket vitaminer

27 Feb, 19:26
Enligt en undersökning tar fler än var tredje person olika kosttillskott med hopp om goda hälsoeffekter. Men kan man äta för mycket vitaminer? Och vad händer om man gör det? Det svarar chefsapotekare Annika Svedberg på i en intervju med Nyheter24.

Så gör du slut med en narcissist • Misstaget du inte vill göra: "Finns en risk"

28 Jan, 12:02
Vill du göra slut med din partner, men misstänker samtidigt att denne har en narcissistisk personlighetsstörning? Då finns det några saker som kan vara bra att tänka på, enligt psykologen Monica Emanell.

Pensionär? Det måste du känna till för att undvika fallskador

10 Jan, 17:32
Närmar du dig pensionsåldern eller har kanske rent av redan nått den? Då finns det några detaljer som är bra att känna till för att undvika fallskador.

Missarna du ska undvika i vinterkylan: "Är ju helt galet"

3 Jan, 14:32
Nu har den isande vinterkylan kopplat ett järngrepp om Sverige. För att undvika hudskador finns det några klassiska missar du bör undvika, det menar hudläkaren Petra Verga Kjellman.

Läkaren slår hål på myterna om vinterkräksjuka – så skyddar du dig bäst

30 Dec 2023, 14:37
Säsongen för vinterkräksjuka har anlänt till Sverige och som vanligt väntas tusentals drabbas av det jobbiga viruset. Nyheter24 har pratat med Doktor24:s ansvariga läkare Lars Lindstedt, som berättar hur du skyddar dig på bästa sätt.