Ska du ut och flyga med din hund? Tänk på det här
Ska du ut och flyga med din hund? Tänk på det här - Foto: Stella Pictures

Fällan att undvika när du flyger med din hund: "Bra om man vant den vid..."

Det finns en hel del att tänka på inför en flygresa med sin vovve – och misstag att undvika. Ann-Charlotte Möller, veterinär på Agria, ger ett värdefullt tips till ressugna hundägare.


För många kan en flygresa med sin pälskling kännas som den största utmaningen att ställas inför, men beroende på hundens personlighet kan det vara ett relativt stressfritt alternativ. För vissa djur kan en längre bilresa eller att lämnas bort under lång tid utan matte och husse vara betydligt stressigare.

Det är därför svårt, om inte omöjligt, att ge något allmänt råd om huruvida det är en bra eller dålig idé att ta med hunden på flyget, det uppger Ann-Charlotte Möller, veterinär på Agria, i en intervju med Nyheter24:

– Jag skulle säga att det är väldigt individuellt om det är lämpligt att ta med sig hunden på en flygresa. Kanske tycker hunden att det är helt okej att vara hos en hundvakt där den är van att vara. Kanske ligger det oftare hos djurägaren att man vill ha hunden hos sig.

Misstaget många hundägare gör på flyget: "Det är bra om man vant hunden"

Enligt Möller finns det ett vanligt misstag som många hundägare gör när de flyger med sin hund, och det har med förberedelserna att göra.

– Oavsett om man flyger med hunden i kabinen eller lämnar den som cargo är det viktigt att hunden är van vid att sitta i bur. Så man inte flyger en till två gånger om året och att det blir som en ny situation varje gång. Det är bra om man vant hunden från tidig ålder så den tycker det är okej att sitta på det viset.

Hur gör man det?

– Ha buren tillgänglig hemma. Kanske att hunden kan sova där ibland, att den står framme, att den innehåller saker den känner igen. Att det är en naturlig plats för hunden att gå och vila på, säger hon till Nyheter24.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!