Erik Almqvist (sd) vs Henrik Alexandersson (pp) i en het sms-duell om politik för unga män.
Erik Almqvist (sd) vs Henrik Alexandersson (pp) i en het sms-duell om politik för unga män.

Ledande sverigedemokrat: Piratpartister är pedofiler

SMS-DUELLEN: Erik Almqvist (sd) angriper piratpartiet med ett slag under bältet i Maktkamp24:s sms-duell mot piratpartisten Henrik Alexandersson: "Företrädare med pedofila böjelser."


I onsdagens sms-duell på Maktkamp24 mellan sverigedemokraten Erik Almqvist, som är pressekreterare för partiet och ordförande i dess ungdomsförbund och piratpartisten Henrik Alexandersson, som jobbar för pp i Europaparlamentet, går Almqvist till ett rasande angrepp mot piratpartisterna när han får frågan om vad sd vill göra för integriteten på nätet.

– Piratpartisterna har ju visat sig ha företrädare med pedofila böjelser så jag förstår att detta kan vara en hjärtefråga för somliga, säger Erik Almqvist (sd) i debatten.

Samtidigt säger Almqvist att han tycker att det är bra med censur i vissa fall.

– Det har till exempel i EU diskuterats att stänga ned sajter med barnpornografi, vilket jag absolut inte har något emot. Det enda intressanta för mig är om det är ett effektivt sätt att bekämpa barnporren.

När Nyheter24 når piratpartiets partiledare Rick Falkvinge blir han mycket förvånad över Almqvists argumentation.

– Jag skulle egentligen bli fly förbannad, men sverigedemokraterna är inte värda det. Det är helt och hållet grundlöst och den billigaste poängen hittills.

Har du hört argumentationen tidigare?

– Från troll på nätet som skriver vad som helst men från en pressekreterare - det är det värsta lågvattenmärket jag hört, säger Falkvinge till Nyheter24 och fortsätter:

– Det där är inte retorik, det är åtalbart förtal om de skulle namnge någon. Ett parti som gör anspråk på riksdagen kan inte uttrycka sig så.

Läs SMS-DUELLEN här.

UPPDATERING: Sverigedemokraterna står fast vid pedofilattacken. Läs mer här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

1 timme sedan
Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

1 timme sedan
"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.