Sverigedemokraterna försvann från Google

Snabbfotade motståndare och egen klantighet har fått sverigedemokraterna att dippa på Googles sökrankning. Tidigare fick man upp partiets sida som förstaträff på Google. Nu är den svår - om ens möjlig - att hitta.


När sd-motståndarna bakom sajten sverigedemokraterna.de slog till tidigare i år och lanserade en ny sajt med samma namn (fast på den tyska landsdomänen med ändelsen .de) - där de vill samla kritik mot sverigdemokraternas politik - var tillfället väl valt.

Sverigdemokraterna hade precis efter en hackerattack den 16 april bytt till ett säkrare webbhotell och började publicera sitt material på sverigedemokraterna.se i stället för den tidigare adressen sverigedemokraterna.net, skriver Expressen.

Det nya namnet uppfattade Googles sökmotor som en helt ny sajt - och rankade den genast mycket lägre i sökträffarna.

I stället är nu sverigedemokraterna.de den första träffen när man googlar partinamnet.

– De har handlat i panik, säger Nikke Lindqvist, expert på sökoptimering, till Expressen.

Sverigedemokraterna tror att det ska ta någon vecka innan Google hunnit indexera upp den nya sajten. Experten är av en annan uppfattning.

– Jag tror att de kommer tillbaka någon gång i mitten av juni, säger Nikke Lindqvist till Expressen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

1 timme sedan
Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

2 timmar sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

2 timmar sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.