LUF släpper sin valfilm

Liberala ungdomsförbundet släpper i dag en ny film som handlar om de problem som ungdomar ställs inför. På Maktkamp24 kan du se filmen före alla andra.


Samtidigt menar förbundet att det inte alltid är politik som är lösningen, utan att den kanske är problemet.

- Vår film handlar om hur en vanlig ung människa ställs inför onödigt krångel, byråkrati och överheten. Hur mycket välvilliga byråkrater än vill så går vissa problem inte att lösa med mer byråkrati och politik - ofta kan det till och med förvärra problemet, säger Liberala ungdomsförbundets ordförande Adam Cwejman till Nyheter24.

Och ungdomsförbundets pressekreterare Erik Åslin menar att deras film siktar på att vara tydlig på ett sätt som annars är ovanligt.

– Vår film skiljer sig från andra reklamfilmer, eftersom vi satsat på att skapa en film som faktiskt är begriplig, säger LUF:s pressekreterare Erik Åslin till Nyheter24.

Erik Åslin menar att många valfilmer fokuserar på slagkraftiga ord, som tittaren inte tar åt sig.

– Vår film består av en berättelse som man kan följa och reflektera kring.

I filmen fokuseras på olika problem unga kan ställas inför. Och vare sig det handlar om asyl, bostad eller arbetsmarknad är svaret detsamma.

- Budskapet är solklart: Det är inget konstigt med friheten - och världen behöver mer frihet, säger Adam Cwejman till Nyheter24.

Luf
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Täby: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bil och buss inblandad i trafikolycka i Arninge.", skriver polisen på sin hemsida.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.