1 av 3
- Foto: Faksimil SR
2 av 3
- Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
3 av 3
- Foto: Faksimil SR

"Finns ingen anledning för Thomas att göra ett drogtest"

Thomas Bodströms pressekreterare avböjer Nyheter24:s erbjudande om att skingra misstankarna, efter P3 Nyheters avslöjande, och låta de rödgrönas justitieministerkandidat drogtesta sig. Nu skickar vi in hans hår.


Tidigare justitieministern Thomas Bodström (s) har via sin pressekreterare, Linda Romanus, avböjt Nyheter24:s erbjudande att drogtesta sig med salivprov.

Sedan P3 Nyheter i måndags släppte en videoinspelning av en interju i maj i år när Bodström först gick med på och sedan avböjde ett drogtest, efter att ha fått veta vilka droger man testar för, har spekulationerna frodats.

Exministern motiverade sitt avhopp dels med att han var svettig, dels med att det är integritetskränkande att kissa inför en annan människa. Detta trots att Bodström själv varit en ivrig politisk påhejare av drogtester i skolor.

För att hjälpa Thomas Bodström att skingra misstankarna innan valet erbjöd Nyheter24 honom att drogtesta sig med ett salivprov.

Men Bodström har, enligt pressekreteraren Linda Romanus, inga planer på att en gång för alla sätta punkt för spekulationerna.

Tänker Thomas Bodström drogtesta sig nu?

– Nej varför skulle han göra det? Vi anser att det ska vara frivilligt.

Thomas har ju tidigare sagt i en intervju att det skulle vara integritetskränkande att kissa inför en främmande person, och Nyheter24 vill därför erbjuda sig att bekosta ett drogtest som görs på ett salivprov om Thomas kan tänka sig att gå med på det?

– Vi är mitt i valrörelsen och har fokus på valet. Vi tänker inte gå med på ett drogtest bara för att tillfredsställa er.

Men om jag gör ett drogtest samtidigt då?

– Det finns ingen anledning för Thomas att göra ett drogtest!

Men om Thomas vägrar drogtesta sig så här innan valet, tror ni inte att det då kan urholka väljarnas förtroende för honom?

– Väljarna ser att vi efterlever vår policy i frågan.

I juni 2006 skänkte ju Thomas Bodström en lock av sitt hår till P3-programmet Lantz välgörenhetsauktion. Piratbyrån köpte då hårlocken för 10 101 kr och Thomas kommenterade "Det tycker jag var fantastiskt. Och det absolut bästa är att de nu får upphovsrätten till mitt hår och får göra vad de vill med det."

Nyheter24 har fått låna hårlocken av Piratbyrån och har nu skickat den på analys för att få klarhet i om Thomas intog några narkotiska preparat under det första halvåret 2006. Hur ställer ni er till detta?

– Då vill jag påpeka, att hur skall man kunna veta att det är Thomas hår? Hur skall man kunna vara säker på det? Detta visar bara att hela den frågan är ganska uttömd.

Vi kan låta DNA-testa håret samtidigt.

– Den här frågan är som sagt uttömd.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

IS uppges ha dödat syriska soldater

1 timme sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

1 timme sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.