- Foto: Mats Andersson / SCANPIX

Socialdemokraterna anklagas för valfusk

Kan ha brutit mot vallagen i tre olika vallokaler.


HUDDINGE. Socialdemokraterna anklagas för valfusk. Detta efter att partiarbetare i Huddinge påstås ha agerat felaktigt i tre olika vallokaler för förtidsröstningnär.

Valarbetarna ska ha gått in i vallokalen, hjälpt väljarna att plocka ut sitt röstkort och ledsaga väljarna till valskärmen med socialdemokratiska valsedlar i handen.

Ett agerande som fått personalen i biblioteken, där förtidsröstningen äger rum, att slå larm.

Men socialdemokraternas ordförande i Huddinge, Ann-Marie Högberg, menar att det handlar om missförstånd snarare än lagbrott.

– Jag tycker att det är himla tråkigt att den här diskussionen har uppstått. Bakgrunden till att situationen har uppstått är att man velat hjälpa till så att människor använder sig av rätten att rösta, säger hon till Expressen.

När socialdemokraternas partisekreterare Ibrahim Baylan får veta vad som hänt väljer han att inte svara på frågor. I stället lämnar han ett uttalande via partiets presschef.

–  Självklart ska lagar och regler följas, men eftersom jag inte känner till det här är det en fråga för partiet i Huddinge, säger han enligt Expressen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Krav om mer pengar till värnpliktiga

USA-straff tog direkt – bosättares kort spärrat

USA:s nya sanktioner mot våldsamma israeliska bosättare har fått snabbt genomslag. Extremistledaren Bentzi Gopstein fick reda på att hans kort var spärrat när han försökte tanka bilen.

Polisen i Smedjebacken rapporterar om djur

1 timme sedan
"En häst springer lös på riksväg 66", skriver polisen på sin hemsida.

Stubb: Nato ny fas i vårt förhållande

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) tackar Finlands nyblivne president Alexander Stubb för att ha övertygat honom att Finland skulle ta steget in i Nato. Alexander hjälpte mig att läsa Finland rätt och därmed navigera Sverige rätt. Det är jag mycket tacksam för.

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Personbil i singelolycka på E4.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Malmö rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Davidshallsgatan", skriver polisen på sin hemsida.