- Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

Novus totalsågar rödgrön opinionsmätning

En opinionsmätning från Novus opinion, beställd av de rödgröna partierna, sägs visa att avståndet mellan alliansen och de rödgröna minskat. Men nu sågar Novus sin egen mätning.


Enligt den opinonsmätning från Novus, som Expressen och Nyheter24 skrev om i morse, har gapet mellan alliansen och de rödgröna minskat.

Undersökningen stod i skarp kontrast till de andra mätningar som kommit den senaste veckan där allianspartierna i stället ökar försprånget.

Socialdemokraternas partisekreterare, Ibrahim Baylan, konstaterar i ett internt mejl, efter mätningen, att segern är nära.

"Segern är inom räckhåll! Varje dag som går knappar vi in på de borgerliga. Det visar att samtalskampanjen biter. Att varje knackad dörr, att varje ringt samtal gör skillnad. Vi kommer att vinna det här om vi alla ger järnet." skriver Baylan.

Men nu sågar Novus sin egen mätning - och menar att de rödgröna beställarna av undersökningen förvrängt resultatet.

"I dag har tidningen Expressen en artikel som refererar till en Novusundersökning. Som läsare kan man uppfatta att det handlar om en väljarbarometer. Detta är felaktigt. Novus uppfattning är att siffrorna i artikeln inte avspeglar den aktuella väljaropinionen." skriver Novus Group i ett pressmeddelande.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich har suttit ett år i ryskt förvar. I veckan förlängdes hans häktning för femte gången. För familjen hemma i USA fortsätter mardrömmen.

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

1 timme sedan
Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.