- Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

"Ställ upp invandrarna och sätt en kula mitt mellan ögonen"

Marie-Louise Enderleit (sd) hetsar mot invandrare på Facebook.


Sverigedemokraternas, kandidat Marie-Louise Enderleit, kommenterar på sin facebooksida några personer med invandrarbakgrund som syns demonstrera mot ett torgmöte som sverigedemokraterna håller i.

"Ställ upp invandrarna här på filmen o sätt en kula mitt mellan ögonen, lägg dom sen i en påse o sätt frimärke o skicka dom dit där dom hör hemma" skriver Enderleit i sin kommentar.

När hon ska förklara för Trelleborgs Allehanda hur hon tänkt säger hon att det inte är en rasistisk kommentar.

– De kastar grejer och bär sig åt. Ut bara med de som inte sköter sig. Så är det bara. Alltså vi är inte rasister, vi ska bara stoppa invandringen och ut med de som är kriminella, säger hon till TA.

Hon påpekar att det ofta hetsas mot sverigedemokrater och medger att hennes kommentar kan klassas som hets mot folkgrupp.

– Okej jag kanske tog i med kulan mitt mellan ögonen. Men jag klarar inte av när de håller på. Vi behandlas som parasiter och som att vi har pest ju. Det är fruktansvärt på Facebook, när vänner tar bort en och försvinner fast man har röstat så här i tre år, då är det något galet. Nej nu har jag inget mer att säga, säger hon till Trelleborgs Allehanda.

Sverigedemokraternas gruppledare och distriktsordförande tar avstånd från kommentarerna, som nu tagits bort från Facebook.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!