- Foto: Fredrik Persson/ Scanpix

Sd-kandidat ångrar sig och hoppar av

Eric Gerhardsson stod på sd:s valsedel och fick en plats i Gällivare kommunfullmäktige. Men efter att ha läst partiprogrammet, bestämde han sig för att lämna partiet.– Jag kan inte ställa upp, invandrarna är mina vänner, säger han till Norrländska Socialdemokraten.


Norrländska Socialdemokraten skriver att Eric Gerhardsson varit kritisk till invandringspolitiken, och därför gick med i sverigedemokraterna. Men nu har han ändrat sig, och kan inte ställa upp på partiets krav att bland annat stoppa anhöriginvandringen.

– Nej, man kan inte splittra familjer och släktingar. Jag tycker inte heller att man ska skicka ut flyktingar till ett ovisst öde, kanske döden, vilket görs i dag. Flyktingarna är mina vänner, säger han till NSD.

Eric Gerhardsson medger att det inte var helt genomtänkt att gå med i sverigedemokraterna.

- Folk ute på stan har uppmanat mig att gå in i politiken och jag trodde att sd var partiet för mig. Allt gick så fort. Nu vet jag bättre. Jag är absolut ingen rasist och jag tycker att alla människor har lika värde, säger han.

Eric Gerhardsson berättar att han fått ett dåligt bemötande som representant för sverigedemokraterna.

– En socialdemokrat ville inte ta mig i handen och sa att det är risk att man får smutsiga händer, säger han.

Sverigedemokraterna saknar representanter i 52 kommuner, och avhopp inom sd är vanligare än inom andra partier.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Telia-anställd stal mobiler för 2,1 miljoner: "Systematiskt"

En före detta anställd på Telia stal hundratals telefoner till ett värde av 2,1 miljoner kronor. I ett mejl till Nyheter24 kommenterar nu Telia den före detta anställdas agerande.

Kryptokungen – från kändisvärlden till fängelse

Han byggde ett mångmiljardimperium och umgicks med politiska kändisar som Tony Blair och Bill Clinton. Det var en framgångssaga med bara ett fel – allting byggde på en rad lögner. Nu väntar 25 år i fängelse för Sam Bankman-Fried.

Deklaration 2024: Här är personerna Skatteverket kollar extra i år

Varje år gör Skatteverket riktade kontroller inom vissa områden. Har du koll på vilka privatpersoner som kollas extra i årets deklaration?

Borlänge: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar uppges ha kolliderat vid Domnarvsrondellen i Borlängen", skriver polisen på sin hemsida.

Nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner

Facket och arbetsgivarna har kommit överens om ett nytt avtal för drygt 76 000 akademiker som jobbar i kommuner, regioner och kommunala företag.