Vad är partiernas budskap?
1 av 11
Vad är partiernas budskap? - Foto: Montage
"Vi vill införa euron, men vet att du inte vill det så vi skriver det inte rakt ut. Sen vill vi skapa ett europeiskt FBI och en europeisk åklagarmyndighet. EU-länderna ska samarbeta om nästan allt."
2 av 11
"Vi vill införa euron, men vet att du inte vill det så vi skriver det inte rakt ut. Sen vill vi skapa ett europeiskt FBI och en europeisk åklagarmyndighet. EU-länderna ska samarbeta om nästan allt." - Foto: Folkpartiet
"Vinster i välfärden är vår viktigaste valfråga i höst så vi kör den även till EU och hoppas att det finns några vinster vi kan stoppa där också."
3 av 11
"Vinster i välfärden är vår viktigaste valfråga i höst så vi kör den även till EU och hoppas att det finns några vinster vi kan stoppa där också." - Foto: Vänsterpartiet
"Vi är emot att människor kommer till Sverige för att arbeta för lägre löner men vi kan inte säga det rakt ut för då säger alla liberaler att det är rasistiskt."
4 av 11
"Vi är emot att människor kommer till Sverige för att arbeta för lägre löner men vi kan inte säga det rakt ut för då säger alla liberaler att det är rasistiskt." - Foto: Socialdemokraterna
"Våra toppkandidater är inte de skarpaste knivarna i lådan men vi vänder det till vår fördel. Och "verklighetens folk" var upptaget."
5 av 11
"Våra toppkandidater är inte de skarpaste knivarna i lådan men vi vänder det till vår fördel. Och "verklighetens folk" var upptaget." - Foto: Sverigedemokraterna
"Vi vill öppna gränserna och införa kraftiga klimatåtgärder, så vi hittade en slogan vi kan använda för både och."
6 av 11
"Vi vill öppna gränserna och införa kraftiga klimatåtgärder, så vi hittade en slogan vi kan använda för både och." - Foto: Miljöpartiet
"Vi var tvungna att fräscha upp Gunnar Hökmark med en catchig slogan men har fortfarande slut på idéer."
7 av 11
"Vi var tvungna att fräscha upp Gunnar Hökmark med en catchig slogan men har fortfarande slut på idéer." - Foto: Moderaterna
"Spelar roll vad vi tycker, det här är ju en fyndig slogan. Rösta på oss."
8 av 11
"Spelar roll vad vi tycker, det här är ju en fyndig slogan. Rösta på oss." - Foto: Feministiskt initiativ
"Vi vet att ni egentligen inte vill rösta, men snälla gör det för annars har vi snart inga jobb kvar."
9 av 11
"Vi vet att ni egentligen inte vill rösta, men snälla gör det för annars har vi snart inga jobb kvar." - Foto: Piratpartiet
"Det låter som EU-kritik för vi vet att du gillar det, men egentligen handlar det bara om jordbruks- och energipolitik. Det var vad vår PR-byrå sa i alla fall."
10 av 11
"Det låter som EU-kritik för vi vet att du gillar det, men egentligen handlar det bara om jordbruks- och energipolitik. Det var vad vår PR-byrå sa i alla fall." - Foto: Centerpartiet
"Ni vet han den duktiga programledaren från SVT? Han är kristdemokrat nu."
11 av 11
"Ni vet han den duktiga programledaren från SVT? Han är kristdemokrat nu." - Foto: Kristdemokraterna

Vad betyder deras kampanjslogans – egentligen?

Från "Ja till Europa" till "Vanligt folk mot Bryssel". Nyheter24:s Viktor Adolfsson skriver om vad som egentligen finns bakom orden.


Viktor Adolfsson

Tf nyhetschef och redaktör för Maktkamp24.

"Ja till Europa" (Folkpartiet)

Vad den egentligen betyder: "Vi vill införa euron, men vet att du inte vill det så vi skriver det inte rakt ut. Sen vill vi skapa ett europeiskt FBI och en europeisk åklagarmyndighet. EU-länderna ska samarbeta om nästan allt."

"Inte till salu" (Vänsterpartiet)

Vad det egentligen betyder: "Vinster i välfärden är vår viktigaste valfråga i höst så vi kör den även till EU och hoppas att det finns några vinster vi kan stoppa där också."

"Rättvisa villkor" (Socialdemokraterna)

Vad det egentligen betyder: "Vi är emot att människor kommer till Sverige för att arbeta för lägre löner men vi kan inte säga det rakt ut för då säger alla liberaler att det är rasistiskt."

"Vanligt folk mot Bryssel" (Sverigedemokraterna)

Vad det egentligen betyder: "Våra toppkandidater är inte de skarpaste knivarna i lådan men vi vänder det till vår fördel. Och "verklighetens folk" var upptaget."

"Dags för en varmare politik" (Miljöpartiet)

Vad det egentligen betyder: "Vi vill öppna gränserna och införa kraftiga klimatåtgärder, så vi hittade en slogan vi kan använda för både och."

"Vi tror på Europa" (Moderaterna)

Vad det egentligen betyder: "Vi var tvungna att fräscha upp Gunnar Hökmark med en catchig slogan men har fortfarande slut på idéer."

"Sätt feministerna på plats" (Feministiskt initiativ)

Vad det egentligen betyder: "Spelar roll vad vi tycker, det här är ju en fyndig slogan. Rösta på oss."

"I soffan kan ingen höra dig skrika" (Piratpartiet)

Vad det egentligen betyder: "Vi vet att ni egentligen inte vill rösta, men snälla gör det för annars har vi snart inga jobb kvar."

"Närodlad politik" (Centerpartiet)

Vad det egentligen betyder: "Det låter som EU-kritik för vi vet att du gillar det, men egentligen handlar det bara om jordbruks- och energipolitik. Det var vad vår PR-byrå sa i alla fall."

"Rätt agenda i Bryssel" (Kristdemokraterna)

Vad det egentligen betyder: "Ni vet han den duktiga programledaren från SVT? Han är kristdemokrat nu."

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!