Fredrick Federley, Centerpartiet.
Fredrick Federley, Centerpartiet. - Foto: TT

Fredrick Federley – Sveriges näst sexigaste politiker

Centerpartisten och Europaparlamentarikern är Sveriges näst sexigaste politiker.


Sveriges sexigaste politiker

Motivering: Det spelar ingen roll hur snygg politikern är på riksdagsfotot eller om hen är lång, kort, tjock eller smal. 

I stället utser vi politiker med en extra dos personlighet, någon som bjuder på något annat än en stel politikerprofil, någon som gör något åt problemen i samhället, som visar att politik faktiskt kan innebära handling och inte bara ord.

Följande personer har chansen att koras till Sveriges sexigaste politiker:

- Minister
- Riksdagsledamot
- Partisekreterare
- Ordförande eller vice ordförande för ungdomsförbund

Juryn består av Nyheter24:s redaktion.

Inför EU-valet körde han en massiv kampanj som tog honom hela vägen till Bryssel. Han brinner för frågor om migration och djurskydd, och är troligtvis den politiker som är allra lättast att nå. Många timmar i de sociala medierna blir det, och det är sexigt, tycker vi. 

Fredrick Federley tror att just tillgängligheten är en av de sakerna som tagit honom ända till en andraplats på Nyheter24:s lista över Sveriges sexigaste politiker.

– Dels handlar det nog om frågorna jag jobbar med men också att jag försöker vara tillgänglig och ha en nära relation med människor. Det är en svår utmaning, men jag försöker svara på så mycket som möjligt på mejl och Twitter, säger han.

Är det någon annan politiker som stämmer in på den här definitionen av sexig?

– Politiker som går sin egen väg och som står för något, och det tycker jag att Ebba Busch gör. Vi tycker olika i väldigt många frågor, men hon är en person som vill framåt och som inte anpassar sig till vad som förväntas av henne, utan hon är som hon är. 

Vad är osexigt inom politiken?

– Principlöshet, att man aldrig vet vad någon tycker. Någon som anpassar sig till en majoritet, då blir det till slut som att man inte tycker något alls. Det är mycket bättre att driva något eget.

Hur ska du fira?

– Jag firar med att ha min första votering i Strasbourg.

Läs mer:

Magda Rasmusson – Sveriges tredje sexigaste politiker 

Morgan Johansson – Sveriges tredje sexigaste politiker 

EU
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!