Punkt två.
1 av 6
Punkt två. - Foto: TT Bild
Rik på erfarenheter.
2 av 6
Rik på erfarenheter. - Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT
Punkt ett.
3 av 6
Punkt ett. - Foto: ANDERS WIKLUND
Punkt fem.
4 av 6
Punkt fem. - Foto: COPYRIGHT TT NYHETSBYRÅN / HENRIK MONTGOMERY / TT
Punkt fyra.
5 av 6
Punkt fyra. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Punkt tre.
6 av 6
Punkt tre. - Foto: Erik Mårtensson / SCANPIX

5 saker Fredrik Reinfeldt kan ta med sig från tiden som vakt

När Aftonbladet under måndagen anordnade en partiledardebatt passade statsminister Fredrik Reinfeldt på att berätta att han tidigare jobbat som ABAB-vakt. Här är fem saker som han kan ha nytta av från den tiden.


1. Förhörstaktiken

"Jag såg inget". Fras känd från när vakter ska vittna mot varandra eller från Fredrik Reinfeldt när han ska kommentera Nuon.

Bildkälla: TT


2. Udda tider
Visst, vi vet inte så mycket om att jobba som vakter då vi bara är simpla journalister. Men vi tror oss veta att det är lite udda tider. En vana som kan vara bra att ha när någon större kris brakar igång under småtimmarna. Reinfeldt är van sen gammalt.


Bildkälla: TT

3. Fula knep

Vakter kan en del fula tricks, det är sen gammalt. Nu menar vi INTE att statsministern ska ta ett polisgrepp på Stefan Löfven men det kanske är lite (icke våldsamma) tricks han ska använda när han förhandlar miljö med de där kineserna som han enligt samma partiledardebatt har lite svårt att få med på det önskade spåret.


Bildkälla: TT

4. Skägget

Han har det ju inte i dag. Men visst vore det kanske så att ett präktigt väktarskägg skulle kunna ersätta Anders Borgs flyktade hästsvans som moderat hårtrend? Testa Fredrik!


Bildkälla: TT

5. Blicken

Ni vet blicken. Den som vakter har. Den raka. Den som säger att mig ska man minsann inte tjafsa med. Funkar som vakt – funkar som debattmetod. 

Bildkälla: TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.