Richard Jomshof på valvakan.
Richard Jomshof på valvakan. - Foto: Nyheter24

SD-toppen: "Många moderater delar våra åsikter"

Sverigedemokraternas Richard Jomshof vill se en "konservativ rörelse" som kan tänka sig att samarbeta med hans parti.


Det jublades gång på gång på Sverigedemokraternas valvaka – och SD-toppen Richard Jomshof tror nu att statsminister Fredrik Reinfeldt kommer att avgå som partiledare för Moderaterna.

– Jag tycker det, svar ja. Jag är helt övertygad om att det finns många moderatväljare och aktiva moderater som delar våra åsikter. Jag hoppas att den liberala ådran i dagens moderater försvinner, och att vi får en mer konservativ rörelse som kan tänka sig att arbeta med SD. Jag tror att det är en förutsättning för att vi ska komma fram, säger Jomshof till Nyheter24:s reporter Pär Ullrich.

"Tror S kommer släppa in V"

Jomshof tror inte att det kommer vara någon större skillnad i riksdagen jämfört med den förra mandatperioden – förutom att SD:s roll som vågmästare kommer att vara ännu tydligare.

– Jag tror att Socialdemokraterna kommer att släppa in Vänsterpartiet i en regering. Oavsett vilket är jag glad att vi kan vara en vågmästare, för det är en förutsättning för att vi ska få någon sorts inflytande och någon sorts makt, säger han.

Även partisekreteraren Björn Söder tror inte att det blir någon större skillnad. Men han menar att SD är redo att samarbeta med andra partier.

– Vill de andra ta ansvar för Sverige borde de ta upp telefonen och ringa Jimmie Åkesson, säger han till Nyheter24.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!