1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Kommunalråd mordhotat innan Rockpartybeslut

Kira Berg skulle dödas om miljonstödet gick igenom.


HULTSFRED. Strax innan kommunfullmäktige i Hultsfred skulle fatta beslut om ett miljonstöd till Rockparty mordhotades kommunalrådet Kira Berg. En anonym person varnade henne via telefon och brev för att hon skulle dödas om beslutet gick igenom.

– Polisen ser mycket allvarligt på hotet och har startat en utredning, säger hon. Jag känner också ett stort stöd från mina politiska kollegor i alla partier och från tjänstemännen i kommunhuset. Alla tycker att det som har hänt är förkastligt, säger Kira Berg till Barometern.

Under mötet var civilklädda poliser på plats och en patrull fanns i närheten av Valhall.

– Jag var orolig för att något skulle hända på fullmäktigemötet, säger hon. Men jag ska ändå försöka leva som vanligt. Jag tänker inte ge upp för att onda krafter försöker skrämma människor till tystnad, säger Berg till Barometern.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Utökade EU-sanktioner mot Iran på väg

Marabou återkallar mjölkchoklad efter larm

Marabous mjölkchoklad kan innehålla spår av mandel och vissa förpackningar återkallas, meddelar ägarbolaget Mondelez.

Bryssel stoppar ytterhögerns möte – kritiseras

Myndigheterna i Bryssel har stoppat ett möte med europeiska politiker från ytterhögern, med hänvisning till säkerheten. Bland talarna fanns bland andra den kontroversielle brittiske EU-kritikern Nigel Farage och Ungerns president Viktor Orbán.

Flöjtkråkan och hunden – återförenade vänner

Den osannolika vänskapen mellan en fågel och en hund i australiska Queensland får fortsätta. Kompisarna har hundratusentals följare på Instagram, men deras vänskap blev för några veckor abrupt avbruten.

Polisen i Karlstad rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i ett flerfamiljshus i Skåre", skriver polisen på sin hemsida.

Trump startar strömningstjänst

1 timme sedan
Ex-presidenten Donald Trumps mediekoncern Trump Media & Technology Group ska lansera en strömningstjänst – samtidigt som bolaget fortsätter att rasa på USA-börsen.