Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Modette

SVAR PÅ FRÅGESTUND!

IMG_8289

1. Vilka bloggar följer du? Vad inspireras du av? :)

Jag följer min systers bloggPetrasCarrosHannasMickans & Jossans. Har jag tid surfar jag runt och kikar in på några fler, men dessa är de jag dagligen följer. Ska jag vara ärlig så har jag  aldrig tid att kolla in fler.

2. Jag undrar hur dina tankar går kring skönhetsoperationer? Känns som många av din bloggande kollegor har gjort t.ex. läpparna eller brösten? Vad tycker du om det? Känner du någon sådan ”press”?

Jag har verkligen inget emot skönhetsoperationer. Känner man att man inte är nöjd med något så tycker jag det är upp till var och en att bestämma. Jag har inget emot att fixa till vissa saker i framtiden. Typ brösten när jag fått 2 barn och de hänger  ner till magen.

3. Berätta allt om din kost & träning! Hur motiverar man sig?

Just nu har min träning varit i en svacka. Jag har varken haft tid, lust, ork eller motivation. Men jag vet att jag kommer ta upp det igen, det handlar bara om hitta tillbaka till motivationen. Och när jag tränar älskar jag att springa. Intervaller eller bara nöta på med milen. Gärna ute. Gymmet har jag lite svårt för, men jag försöker hitta intresse i de också. När det kommer till kosten så är jag både glutenallergiker och laktosintolerant. Och har IBS. SÅ jag äter varken vetemjöl, speciellt mycket mjölkprodukter eller kolhydrater. Utan det blir mycke sallader, kyckling och lax.

4. Vad är plus & minus med Sthlm? Hur klarar man sig där? Var bor du? Tanke på att köpa någon lya?

Jag älskar Stockholm. Det är mitt hem. Jag skulle aldrig kunna bo någon annanstans i Sverige. När jag åker till Jönköping där jag är uppväxt får jag oftast panik efter en helg, det räcker gott och väl. Göteborg däremot  känns mer ”hemma”. Där trivs jag jätte bra.

5. Hur ser man skillnad på dig och din syster?

Ja vi är ganska olika egentligen. Både i sättet och utseende. Men jag är 4 min äldre! (Den har jag kört med hela livet!) De som träffar oss för första gången tycker vi är sjukt lika, men de som känner oss tycker att det är lätt att skilja på oss.

6. Kan du inte beskriva dig själv med typ fem ord? Och hur kul hade det inte vart att fråga en 2-3 stycken i din vardag att göra samma sak, fem ord som de tycker är det som gör dig till just dig??

Hmm fem ord som beskriver mig. Då säger jag; pålitlig, driven, ärlig, snäll och omtänksam.

7. Lyssnar på er karriärpodd å den e mkt inspirerande! Skulle vilja ha ett karriärtips.. Har pluggat klart till inköpare men har just nu hamnat på ett företag jag inte känner för till 100%.. Lär mig supermycket men skulle helst vilja jobba på ett modeföretag.. Men de verkar så svårt att ta sig in! Vilka är dina bästa tips? Vet att man måste ligga på å kämpa men hur börjar man? Och hur skriver man ett riktigt håll käften cv+ personligt brev som arbetsgivare lägger märke till? Kan tänka mej att du får läsa en del personliga brev och vad fastnar du för? Kram!

För de första. KÖR HÅRT och GE ALDRIG UPP! Man får ofta massa mail på en dag och vissa scrollar man dessvärre bara förbi, oftast i tidsbrist. Men skriv något härlig och ärligt och få personen som ska läsa det intresserad. Höj inte dig själv till skyarna, utan håll de på en bra nivå. Lycka till och kör hårt!

8. Har inga frågor på lut,men vill säga hej:) krya på dig & hoppas du kan njuta lite helg trots förkylning.

Tack fina du! <3


9. Har du något drömresemål?

Yes, jag älskar att resa och upptäcka nya platser. Det är faktiskt ett av mina största intressen och jag önskar att jag hade mer tid till att resa. Drömresmålet är Maldiverna. Dit ska jag åka någongång. Ligga i en privat bungalow ute i havet och ta ett dopp i det turkosa vattnet. DRÖM. Där kan man snacka om att man kopplar av till max.


10. Har du tips på vad man ska göra och titta på i New York?

Vet ni vad? Jag har faktiskt aldrig varit i NY. Men jag hoppas att jag kan åka dit i höst/vinter.


11. Berätta om ditt nästa drömköp?

En peekaboobag från Fendi. Kollade på den i Paris, men kontot måste jobbas upp lite först. Hehe.


12. Kan du visa dina fem favoriter från garderoben?

Kan göra ett blogginlägg av det i nästa vecka. Bra idé!

13. Om du får drömma helt fritt, vad är ditt drömjobb då?

Åh svårt. Jag anser att jag i dagsläget får jobba med min dröm. Men de är klart att jag har stora drömmar i livet. Och en flickdröm har ju alltid varit att jobba på Vogue, så jag svarar det än idag.

14. Vad är ditt nästa mål i din karriär ?

Att jobba ännu hårdare och bli ännu bättre.

15. Vad håller dig motiverad att jobba så hårt?

Jag tror det är jäkligt viktigt att ha glädje i det man gör. Har man inte det så är det svårt. Med glädje kommer entusiasm och drivenhet som är viktiga faktorer för att ta sig framåt. Jag har alltid älskat att jobba hårt, det är som terapi för mig. Är jag understimulerad blir jag låg, och tappar ofta inspirationen.

16. Hej, vem vann tävlingen om träningskläder som du hade uppe för ett tag sedan? :) Krya på dig

Tack! <3 Det var Sofie som vann dem!

17. Känner du ibland någon konkurrens med din syster? Vill du ha familj? När i så fall, om du får önska? Kram!

Nej jag känner ingen konkurrens med min syster. Vi har istället för att känna avundsjuka alltid bara peppat varandra och varit glada för varandras skull. Jag gläds med dem jag bryr mig om. Man drar bara ner sig själv om man går runt och är avundsjuk. Jag blir bara extra peppad och får motivation att jobba ännu hårdare när jag pratar med folk som lyckats.

18. Som jag förstått är du och tilda tvillingar och bästa vänner. Händer det ibland att du kan känna avundsjuka? Att man jämför sig med den andra? Exempel tilda har man, barn, drömgarderoben och snart hus.. Du har ett fantastiskt liv i Stockholm, häftigt jobb..

Se svar ovan.


19 . Har du någon tanke på att plugga vidare på universitet? Hade du bra betyg på gymnasiet? Pluggade du mycket?

Jag har planer på att plugga i framtiden. Just nu är jag sugen på en kvällskurs vid sidan av jobbet journalistik. Jag hade bra och medelmåttiga betyg på gymnasiet.


20. Vad tycker du man ska köra på för vinterskor detta år om du bara får välja ett par?

Ett par jordphurs är snygg och passar till de mesta. Men om man ska tänka varmt och bekvämt så hade jag valt ett par klassiska Timberland.


21. Något jag alltid undrat men aldrig kunnat få svar på (för jag inte känner några tvillingar) är hur det känns att titta på en annan person (din tvillingsyster) och veta att hon ser ut i stort sett exakt som du. Normalt sett så går man ju inte runt med en spegel framför sig när man träffar folk eller pratar så man vet ju egentligen inte exakt hur man ser ut i alla uttryck man gör med ansiktet men för dig blir det ju nästan som att gå runt med en spegel när du står mittemot din syster. Tror du att du känner till ditt utseende och dina ansiktsuttryck bättre än en person som inte har en enäggstvilling? Vet att min fråga blev lite konstig hehe men har alltid undrat.

Hehe, rolig fråga. Ja hur känns de? Det är helt fantastiskt att ha en tvillingsyster. Tilda är min BÄSTA vän och jag kan inte tänka mig ett liv utan henne. Hon är bäst!


22. Vad är det allra roligaste med ditt jobb?

Det är att man får chansen att jobba med sitt intresse och att jobbet är så varierande. Ingen dag är den andra lik! Likväl som jag uppskattar att sitta på kontoret en hel dag så kan det vara lika skönt att springa mellan pressvisningar och event.


23.Kan du tänka dig att jobba utanför Sverige en längre tid2-3år? Och isf, med vad och i vilket land helst?

Absolut, det är ett mål och en dröm jag har. Jag skulle nog säga New York.


24. Känns det som att du vill bo i Stockholm (nu tänker jag Sverige på denna fråga:)? Eller Gbg, Jönköping?

Absolut. Stockholm är mitt hem och jag kan inte tänka mig någon annan plats i Sverige. Jag har bott där i 4 år nu, och jag trivs bara bättre och bättre. Jag har min familj i Göteborg och Jönköping men Göteborg känns nästan mer ”hemma” än Jönköping.


25. Jag imponeras och beundrar dig och många med dig i din bransch, men förstår att ni har det stressigt och ständigt ska vara på språng både yrkesmässigt och privat i form av resor, event, fester osv. Superkul att ta del av och många idag oavsett yrke lever ofta stressigt, medryckande i digitaliseringen i samhället, uppdateringar inom himmel och jord. Känner du dig inte överöst och att det blir yta för ofta? Detta inget negativt ( jag älskar mode, skönhet och allt därtill och får massor av energi och inspiration av det). Men om att du känner stress och svårt att koppla av i kropp och själ, kan du inte känna att du vill göra ngt annat som är tvärtom mer ofta? 

Jag förstår vad du menar men i dagsläget skulle jag inte kunna tänka mig att jobba med något annat. Givetvis så tröttnar man på allt de ytliga emellanåt, men jag är i dagsläget så stark i mig själv att jag vet hur jag ska hantera de. I dag kan jag gå osminkad utan att bry mig de minsta!


26. Hur långt norrut i Sverige har du varit?

Jag tror det är Uppsala. Haha.


27. Längtar du efter barn och familjelivet?

Jag ser fram emot barn, giftermål och hela baletten. Men jag har ingen stress alls. När jag bodde i Jkpg så sa jag alltid att jag skulle bli en ung mamma. Men nu har jag varken stress eller uppsatta mål. Det är så mycket annat som jag vill göra innan som karriär, resor osv. Barn kommer när det är läge, och när man har en man man kan producera barnen med. Hehe.


28. Blir det lghköp i Stockholm snart, var vill du helst bo isf?

Yes, jag ska börja kika till våren. Det är ett mål jag haft sedan i somras! Jag vill helst bo på Östermalm eller i Vasastan.


29. Beskriv din inredningsstil om du fick drömma fritt? Hoppas du känner dig lite piggare! Och tack än en gång för din fina och otroligt inspirationsrika blogg! :)

Tack fina du <3 Hmm jag skulle nog beskriva den som väldigt enkel och clean. Marmor, mässingprylar, träslag och vita ytor.


30. Kan inte du göra ett inlägg där vi får kika på din väsksamling? Vore så roligt :) kram!

Absolut, kan göra ett inlägg i nästa vecka.


31. Dejtar du någon just nu? Går du på många dejter, vad är din värsta dejt. När var din senaste relation?

Nja, det gör jag nog inte. Jag är inte den typiska dejtingpersonen. Min västa dejt? Hmm, det är nog när man träffar någon man känner direkt att man inte klickar med, när man inte har något att prata om och inga gemensamma intressen. Eller när en kille är osäker.


32. Kan du inte beskriva din resa – från du tagit student till där du är idag?

Absolut. Lyssna på detta så berättar jag om hela den resan!


33. Har du någon kille på gång? :)

Nja, hehe. Jag svarar singel på den frågan!


34. Jag som stockholmsbo och kille är kanske (?) en oväntad besökare. Men, jag skulle gärna se tips gällande kläder, kavajer, skor, skjortor osv från dig som tjej – med bra span till mig som man/kille. – Kanske är vi fler!? Hey, lets give it a shot!?

Vad kul att det finns killar som kikar in här också! :) Det kan jag absolut tipsa om, kanske får göra de i nästa vecka! Är ni fler förresten?


35. Vilka 2 personer inspirerar dig allra allra mest i Sverige? 2 st utanför Sverige? Hur ser din drömkille ut? Vad gillar du mest i klädstil på killar? Talang du önskar att du hade? 

Sofi Fahrman för att hon jobbar så jäkla hårt och är så inspirerande. Jag har nog ingen speciell drömkille. De flesta jag träffat är så pass olika varandra att jag inte har ett ideal på hur han ska se ut. Jag väljer ju 10 ggr hellre en rolig kille med hjärtat på rätt plats än en översnygg kille som är dryg och opersonlig. Jag faller för humor och personlighet och någon jag kan vara mig själv med. Att kunna skratta tillsammans är viktigt!

36. Vilka är dina bästa vänner?

Jag är berikad med massa fina vänner. Mina gamla barndomsvänner och trots att vi inte pratar varje dag så vet vi vart vi har varandra. Tilda, Carro, Kenni, Freja, Malin, Madde och Sophie. Men sedan 2,5 år tillbaka så har jag hängt ihop med Sara. Vi är som systrar och hon är den person som känner mig mest och bäst. Och sedan Petra och Carro såklart.

Så, nu tror jag att jag fått med alla era frågor. Enjoy! Puss och kärlek!

LA COUR JARDIN

IMG_1224

IMG_1252

IMG_1249

Jag vet inte hur många doftljus jag eldar upp denna tid på året.Jag har definitivt någon besatthet. Men de får inte lukta tillgjort, då är det bara huvudvärk. Senaste tillskotten hemma är ialf dessa från & Other Stories. De luktar på riktigt himmelsk gott. Och förpackningarna de kommer i är riktigt snygga. Perfekt gå-bort pressy!

22 OKT 2013

IMG_5093-980x1492 IMG_5104-980x663

IMG_5112-980x663

Såhär såg det ut i dag, för exakt ett år sedan. Och jag kommer ihåg detta tillfället som det vore i går. Jag vet exakt vilket mood jag var i, hur jag mådde överlag samt vad jag skulle göra den där dagen. Well, det jag ville komma fram till var om någon råkar ha min stickade, svarta Carin Wester tröja jag bär på bilderna så får ni mer än gärna höra av er. Puss, ha en fin onsdag!

THIS IS NOW

Vad gör du?
Jag har precis varit och köpt lunch på Panini as usual. Ska slå mig ner framför datan och passa på att blogga till er tänkte jag.

IMG_0134


Vad har du på dig?
Jag har på mig ett par skinnbyxor från Second Female, en stor stickad polotröja från Carin Wester, underlinne från Hanro, ankleboots från Footlight, beige kappa från Selected Femme och min shoulderbag från Louis Vuitton. Mycket bruntoner idag.


Hur mår du?
Jag mår jätte bra faktiskt! Jag har fått tillbaka gnistan och jag känner mig upprymd, lättad och glad!


Vad önskar du just nu?

Att det var sommar ute. Speciellt efter att ha tittat tillbaka i bloggen från utlandsresorna i somras. Åh.

IMG_8660

Vad ska du göra imorgon?
Onsdag. Hmm, jag ska jobba såklart sedan skulle jag typ vilja fira livet lite. Någon som vill äta middag och ya ett glas skumpa med mig? Ring!

 

Vad skrattade du senast åt?
I går när jag hängde med en kollega. Han är så härlig och för jäkla rolig. Man älskar ju att vara omringad av genuina människor med hjärtat på rätt plats.

IMG_5705-980x663 

När grät du senast?
Jag grät som jag aldrig gjort något annat i fredags då jag såg filmen The Fault in our Stars.

 

Senaste köp?
Skinnbrallorna jag har på mig idag från Second Female. Värda varenda spänn, helt fantastiska.

 

Vem sov du senast med?
Med mig själv. Med kläderna på i soffan. För att understryka händer det inte till vanligheterna.


Senast sedda film?
BECK, Horisonten som visades på fyran i förrgår. Har en kärlek till Mikael Persbrandt och hatkärlek till svenska kriminalare.


Vem var den senaste som ringde dig?
Tilda vilda min bästaste systeryster <3 Vi skrattade och larvade oss åt att mamma fått vattenkoppor vid 51 års ålder. HAHAHA.

 

Senaste 3 inkomna sms?
”Så tråkigt, men är så stolt över dig!”  ”Älskar autocorrect! Haha. Men du ska förresten springa tunnel run, så ska du med och träna med Lina Pira på eftermiddagen den 6 nov? Kommer bli en mäktig upplevelse!”  ”Vi ses på Birger Jarlsgatan kl 18”


Vad stod det i ditt senaste skickade sms?
”Jag kan inte bestämma mig för om jag ska åka till USA och Miami. Vad tycker du? Visst borde jag inte tveka? Puss”


Vem skrev till dig senast på facebookchatten?
De senaste mailet jag fick på fb chatten var ett intressant mail från Mikael, en gammal kompis som ville snacka om ett spännande samarbete. Ska nog svara på de i dag! (yes, jag kan vara usel på att svara, så ta det aldrig personligt!)


Vart vill du åka just nu?
USA i början av november såklart. Jag börjar fundera på att boka på resten ändå. Jag älskar ju att resa, så vad tvekar jag egentligen på när jag ändå kan vara ledig?

IMG_8921-980x653

IMG_8955-980x1345

 

Nästa planerade resa?
Grundsund och Smögen till helgen. Hela tjocka familjen + några till är där, och jag har cravings efter dem alla. Någonstans utomlands lär det bli inom sinom tid iaf. Hoppas som sagt på Usa i början av Nov.

Dagens bästa?
Att jag får träffa min pappa på en middag i kväll. <3