Melinda Jacobs och Martin E-Type Erikson ska bli föräldrar
Melinda Jacobs och Martin E-Type Erikson ska bli föräldrar. I januari är parets bebis beräknad att komma. - Foto: Sofia Ekström/SvD/TT Bild, Christine Olsson/TT Bild. Bilden är ett montage.

Följarnas fina ord till E-Type efter bebisbeskedet med Melinda Jacobs

Melinda Jacobs är gravid – i januari blir hon och Martin "E-Type" Erikson föräldrar. För E-Type blir det hans första, och ack så efterlängtade barn.


Familjehemsmamman och författaren Melinda Jacobs, 38, och artisten Martin "E-Type" Erikson, 56, gick ut med att de var ett par i april tidigare i år.

Melinda blev känd för svenska folket som fosterhemsmamma åt flickan Esmeralda som i tidningarna fick namnet "Lilla hjärtat". Från att Esmeralda var sju veckor gammal så bodde hon med Melinda.

Den oerhört tragiska berättelsen om Esmeralda började när hennes biologiska föräldrar, som var missbrukare bägge två, fick vårdnaden om Esmeralda när hon var tre år gammal. 

Föräldrarna fick vårdnaden trots att de bägge missbrukade. 

Tio månader efter att Esmeralda hade flyttats till de biologiska föräldrarna så dog hon. Hon hittades den 30 januari 2020. 

I augusti 2020 så dömdes Esmeraldas biologiska mamma för grovt vållande till annans död. Hennes straff blev fängelse i ett år och nio månader. 

Esmeralda dog några veckor innan hon skulle fylla fyra. Bildkälla: Stella Pictures.

Fallet skakade hela Sverige, och Melinda Jacobs har jobbat hårt för att det som hände Esmeralda aldrig ska kunna hända igen, och i februari tidigare i år kom ett nytt lagförslag som presenterades av socialminister Lena Hallengren. Vid sin sida hade hon Melinda Jacobs, som hon tackade.

— Hon var Lilla hjärtats trygghet under de första åren av hennes liv. För att hon orkat berätta Lilla hjärtats historia för mig och för så många andra. Med det här lagförslaget förtydligar och skärper vi nu lagstiftningen för att förhoppningsvis något liknande aldrig ska hända igen, sa Lena Hallengren.

Melinda Jacobs, Lilla hjärtats fostermamma och socialminister Lena Hallengren (S) berättar om Lex lilla hjärtat i Rosenbad den 2 februari 2022. Bildkälla: Jessica Gow/ TT Bild.

År 2021 släppte Melinda boken "Hon hette Esmeralda – berättelsen om Lilla hjärtat".

Melinda Jacobs gravid – ska få barn med E-Type: "I januari blir vi en till"

Melinda, som tidigare var gift med dansbandstrummisen Anders Hildeskog och senare med dansbandsartisten Lasse Lundberg, har tre biologiska barn och flera fosterbarn.

Och i januari är det dags för en ny familjemedlem för Melinda och pojkvännen Martin "E-Type" Erikson. På Instagram meddelade paret under söndagskvällen att Melinda är gravid.

"Livets största under. I januari blir vi en till!", skrev Melinda och Martin till en bild där de sitter i en gammal raggarbil, och Melinda visar sin bebisbula.

När Martin "E-Type" Erikson sommarpratade tidigare under sommaren så pratade han öppet om sin barnlängtan.

– Åren har gått och jag har inga barn, och jag sörjer det på riktigt. Jag sörjer de barn jag aldrig har fått, berättade han i sitt sommarprat.

Melinda Jacobs och Martin E-Type Erikson. Bildkälla: Christine Olsson/TT Bild

Vännernas fina ord till Melinda Jacobs och Martin "E-Type" Erikson

I kommentarsfältet möts både Melinda och Martin nu av hundratals fina kommentarer från både vänner och följare. Många skriver att det känns extra fint då E-Type pratat så öppet om sin längtan efter barn. 

"Wow. Stort grattis!!! Efter att ha lyssnat på Martins sommarprat kan man inte bli annat än otroligt rörd över att hans största dröm går i uppfyllelse."

"Är så glad för eran skull. Och framförallt Martins.. hans högsta önskan ska bli sann"

"Men sluta! stort grattis till er båda! Och kanske extra till Martin äntligen din tur!"

"Stort grattis till er, man får en liten tår i ögat efter att ha lyssnat på Martins sommarprat!"

Även välkända profiler som Pernilla Wahlgren, Ulf Kristersson, Sofia Wistam och Kristin Kaspersen har skickat gratulationer till Melinda och Martin.

Melinda Jacobs och E-Type möttes av massor av fina gratulationer. Bildkälla: Instagram/missmelinda_j
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!