Realityprofilen Marcelo fick meddelande av statsminister Magdalena Andersson på Instagram.
Realityprofilen Marcelo fick meddelande av statsminister Magdalena Andersson på Instagram. - Foto: Stella Pictures och Christine Olsson/TT

Marcelo Peña fick meddelande av statsministern: "Hon såg sin chans"

Marcelo Peña fick ett privat meddelande från Sveriges statsministern. Därför skrev Magdalena Andersson till realityprofilen på Instagram.


Paradise Hotel-profilen Marcelo Peña, 32, fick minst sagt ett oväntat meddelande på Instagram

På sin story avslöjade realityprofilen via en skrämdump att ingen mindre än Sveriges statsminister Magdalena Andersson hade tagit sin tid och skrivit ett privat meddelande till honom mitt i valtiderna. 

Magdalena Anderssons meddelande till realityprofilen

När Nyheter24 kontaktar Marcelo Peña avslöjar han varför statsministern skrev till honom privat, och vad det handlade om. 

– Varför hon skrev till mig? Jo, jag antar att hon såg sin chans att slajda in i min DM, kanske är hon ett stort fan av reality eller så kanske hon ser smartheten jag besitter och vill värva mig inom politiken, säger Marcelo och fortsätter: 

– Skämt åsido, hon chockade mig och gjorde mig rätt stolt när hon dök upp där bland alla olästa DM:s. 

Därför skrev statsministern till Marcelo Peña

Marcelo Peña fick meddelande av statsministern. Foto: Instagram/amarello

Realityprofilen förklarar vidare att Magdalena Andersson skrev ett privat meddelande till honom efter att han hade lagt upp ett inlägg på Instagram där han lyfte politiska frågor han brinner för.

– Det hon skrev var att jag la ut ett bra inlägg där jag lyfte fram viktiga saker och att jag skrev bra om "Putinpriserna". Det vill säga att jag sa att folk tror att allt i världen som händer är sossarnas fel, även kriget i Ryssland och att elpriserna stiger.

Han säger till Nyheter24 att han själv alltid röstat rött av olika anledningar. 

– Jag har ju alltid röstat rött, dels för att Mona Sahlins dotter är min kusin men även för att min pappa och speciellt min farbror kämpat mot orättvisor, detta var en av anledningarna till att de var tvungna att fly från diktaturen i Chile.

"Statsministern berömmer mitt inlägg"

Vidare erkänner Marcelo Peña även att han minst sagt blev chockad när han såg statsministerns meddelande bland sina direktmeddelanden på sociala medier plattformen. 

– Det är ju ändå rätt stort att landets första kvinnliga statsminister berömmer mitt inlägg och då även utan att jag ens taggat henne eller Socialdemokraterna.

– Väldigt roligt att hon tittade förbi och är det någon jag verkligen skulle vilja äta middag med så är det Magdalena men även Zlatan, dessa två personer tror jag att jag hade kunnat lära mig mycket av. 

Han säger även att Magdalena ska ha skrivit att det är "viktigt att alla röstar nu och helst på hennes parti socialdemokraterna", men att han själv tror själv att valet 2022 kan bli tufft. 

– Det kan bli riktigt tight då de flesta av mina följare som kommenterat efter att jag la ut detta står bakom SD så jag tror på ett riktigt jämt race i år och jag skulle bli förvånad om SD inte blir Sveriges näst största parti.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!