- Foto: Jonas Ekströmer/TT/StellaPictures

Allt om komikern Henrik Dorsin: karriären, familjen och skådespelarbarnen

Henrik Dorsin har minst sagt många strängar på sin lyra. Han är bland annat verksam som komiker, skådespelare och axlar även rollen som teaterchef. Här kan du läsa mer om Henrik Dorsins fru, förmögenhet och barn.


Henrik Dorsin, 44, är en av Sveriges mest folkkära komiker- och dramatiker. Han är kanske mest känd för sin roll som den något jobbiga Ove Sundberg i tv-serien och långfilmen "Solsidan". 

Komikern och skådespelaren har även medverkat i filmer och serier så som "Grotescos sju mästerverk" och "LasseMajas Dektetivbyrå - skuggor över Valleby".

Han Guldbagge-nominerades även för "Bästa manliga biroll" för sina skådespelarinsatser i "Flykten till framtiden" och "Flocken".

Henrik Dorsin aktuell i två långfilmer

Dorsin är även en av medlemmarna i den hyllade humorgruppen "Grotesco". Komikern har också spelat i flera scenföreställningar så som musikalerna "Näktergalen från Holavedsvägen" och "Gentlemannen".

Skådespelaren har även fått Stockholms stads kulturpris 2022. Då fick han hederspriset i scenkonst.

Under hösten 2022 är Henrik Dorsin aktuell i långfilmerna "Triangle of sadness" och "Året jag slutade prestera och började onanera".

Henrik Dorsins familj: Barn och frun Hanna

Henrik Dorsin har i flera år varit tillsammans med skådespelaren Hanna Dorsin, 49, och i dag är de gifta.

Hustrun Hanna Dorsin har även hon medverkat i "Grotesco" och har både synts i tävlingsprogrammen "Alla mot Alla" och "På Spåret".

Hon har precis som Henrik också medverkat i flera teaterföreställningar, och när hon inte axlar rollen som skådespelare arbetar hon som undersköterska.

Henrik Dorsin med hustrun Hanna när han tog emot medaljen 2022 Litteris et Artibusi av kung Carl Gustaf och drottning Silvia. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Humorparet har tillsammans sönerna Frank, 17, och Sigge, 13. Båda sönerna har gått i sina föräldrars fotspår och har likt sina föräldrar anammat skådespelaryrket. 

Frank är bland annat känd för sin roll som Eddie i tittarfavoriten "Bonusfamiljen". Genomslaget blev stort och Frank sågs av miljonpublik, medan Sigge filmdebuterade i senaste "Göta Kanal".

Henrik Dorsins förmögenhet – här är hans inkomst

Vad tjänar då komikern på att locka fram publikens skratt? 

Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade Henrik Dorsin för inkomståret 2020 en förvärvsinkomst på 1 299 106 kronor, vilket ger en månadslön på 108 258 kronor. 

Utöver den glada lönen hade Dorsin ett överskott av kapital om 821 547 kronor.

Komikern är även verksam i fyra bolag enligt Alla bolag. Han är bland annat teaterchef och styrelsesuppleant för Scalateatern i Stockholm sedan 2014. 

Henrik Dorsin är en av Scalateaterns teaterchefer. Foto: Paul Wennerholm/TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!