Kronprinsessan Victoria och kronprins Haakon i Kenya
Kronprinsessan Victoria och kronprins Haakon gick på poolparty i Kenya ihop. - Foto: Lise Åserud/NTB/TT. Bilden är ett montage.

Kronprinsessan Victoria på poolparty med prins Haakon

Kronprinsessan Victoria och den norska kronprinsen Haakon festade på ett lyxigt poolparty på det femstjärniga hotellet Tribe Hotel i Nairobi, Kenya. Se alla bilderna från festnatten här!


Kronprinsessan Victoria och kronprins Haakon i Kenya

Kronprinsessan Victoria, 45, befinner sig i Kenya tillsammans med Haakon kronprinsen av Norge.

Den kungliga duon är på plats för att göra en rad fältbesök för att se hur FN:s utvecklingsprogram (UNDP) jobbar med avfallshantering, bevarande av biologisk mångfald, ekonomisk utveckling och demokratifrågor, skriver Kungahuset på sin hemsida.

Kronprinsessan Victoria och norske kronprins Haakon i Kenya. Bildkälla: Lise Åserud/NTB/TT

Första dagen besökte Victoria den svenska ambassaden i Nairobi, där hon höll tal och fick se ett vackert Luciatåg arrangerat av svenska ungdomar som bor i Kenya.

På ambassaden höll Victoria ett tal där hon bland annat sa:

– Det har faktiskt gått hela 13 år sedan jag var här i landet senast. På den tiden har det hunnit hända enormt mycket! Jag tänker till exempel på reformer för att stärka demokrati och mänskliga rättigheter. Ett växande entreprenörskap. Och nya lösningar för att skydda den biologiska mångfalden.

Kronprinsessan Victoria och Haakon på poolparty – festade på femstjärnigt hotell

Dagen efter tillställningen på ambassaden var det dags för party. På det femstjärniga lyxhotellet Tribe Hotel i Nairobi hade UNDP arrangerat ett mingel för de kungliga gästerna, skriver Svensk Dam.

Victoria och kronprins Haakon minglade vant bland de 120 gästerna på poolpartyt. De höll även varsitt tal under festligheterna.

Kronprinsessan Victoria och norske kronprins Haakon på festligheter i Kenya. Bildkälla: Lise Åserud/NTB/TT
Kronprinsessan Victoria och norske kronprins Haakon höll varsitt tal under kvällen. Bildkälla: Lise Åserud/NTB/TT
Kronprinsessan Victoria såg ut att vara på festhumör! Bildkälla: Lise Åserud/NTB/TT
Kronprinsessan Victoria och kronprins Haakon på poolparty i Nairobi. Bildkälla: Lise Åserud/NTB/TT
Kronprinsessan Victoria var tjusigt sminkad kvällen till ära. Bildkälla: Lise Åserud/NTB/TT

Victoria strålade med det glänsande mörkbruna håret uppsatt i en stram knut. Hon var festligt sminkad med mörk eyeliner som ramade in de vackra ögonen, persikofärgat rouge på kinderna och som pricken över i:et bar Victoria ett ljust läppglans för att verkligen "pop".

Kronprinsessan Victoria bar en maxiklänning från svenska märket By Malina. Den färgstarka klänningen har Victoria faktiskt haft på sig tidigare – under ett besök i Beirut med maken prins Daniel Westling för fyra år sedan så såg vi Victoria i den tulpanmönstrade klänningen för första gången.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel i Beirut. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

Precis som sin syster prinsessan Madeleine är ju Victoria något av modeprinsessa, och hon matchade By Malina-klänningen med klackar från det franska modehuset Yves Saint Laurent och en grön väska från italienska Bottega Veneta.

Kronprinsessan Victoria är en modemedveten kvinna. Bildkälla: Lise Åserud/NTB/TT

Så mycket kostade kronprinsessan Victorias outfit

Skorna Victoria bar går loss på cirka 9 500 kronor, och väskan är inte gratis den heller – den blir din för cirka 20 000 kronor.

Runt halsen bar Victoria ett masaismycke som hon hade fått i present tidigare under dagen.

Snyggt!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!