Skräckskadan i ”Fångarna på fortet”: "Då hade man ju dött"
Anders Södergren fick sy 13 stygn efter skadan. - Foto: TV4 & Claudio Bresciani/TT

Skräckskadan i ”Fångarna på fortet”: "Då hade man ju dött"

Säsongspremiären för det populära programmet "Fångarna på fortet" fick en omtumlande start. Längdskidsåkaren Anders Södergren fick avbryta tävlingen bara några minuter in.


Igår var det premiär för nya säsongen av Fångarna på fortet. I säsongspremiären var längdskidsåkaren Anders Södergren, 45, med och tävlade tillsammans med Daniel Paris och Margaux Dietz.

Han fick i uppdrag att hämta en nyckel i ett kolsvart utrymme, något som slutade dåligt. Efter bara några sekunder i rummet föll han handlöst framåt och slog ansiktet i en vass kant på en plexiglaslåda.

Trots olyckan fortsatte han och lyckades slutföra uppgiften. Efteråt stod det klart att han hade fått ett rejält jack på haka, som krävdes läkarvård.

– Det såg inte så bra ut, om man säger så. Så jag var lite less. Jag trodde inte att det var så illa. Jag trodde att det var typ en svullen fläskläpp, men det var ju betydligt värre än så, säger Anders Södergren till Aftonbladet.

Nu riktar Anders Södergren kritik mot TV4

– Det är livsfarligt när det är kolsvart. Du har inga referenser vart du ska ta emot eller någonting. Är det då grejer i vägen då måste man säga det. Eller man ska inte ha kolsvart om det är grejer i vägen, för det är livsfarligt, säger han till Aftonbladet.

I programmet syns hur han förs iväg från Fort Boyard med bandagerat ansikte. Därefter fördes han till sjukhuset och fick sy 13 stygn i två lager då såret var så djupt. Han har fortfarande ett ”ganska rejält” ärr på hakan, men är ändå glad att det inte gick ännu värre.  

– Jag hade ändå tur i oturen. Om man tänker att det tagit i tinningen, då hade man ju dött. Eller om det tagit i ögat. Det är ju livsfarligt. Så jag är ganska nöjd att jag klarade mig så pass bra ändå. Det kändes lite ogenomtänkt det där rummet. Jag var lite bitter på det faktiskt, säger han till tidningen.

Anders Södergren: "Dåligt gjort"

Anders Södergren säger att han tyckte att det var dåligt gjort och att programledaren Gunde Svan höll med.Efter olyckan blev det ändringar och de satte in en lampa som blinkade och lyste varannan sekund. Det vassa hörnet blev vadderat, berättar Anders Södergren till tidningen.

TV4 har tagit till sig kritiken och Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4, berättar i ett uttalande till tidningen att de tagit till sig åtgärder för att öka säkerheten.  

Foto: TV4
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!