Matilda Djerf
Matilda Djerf - Foto: Claudio Bresciani/TT och Stina Stjernkvist/SvD/TT

Så träffade Matilda Djerf sin pojkvän Rasmus Johansson

Matilda Djerf och hennes pojkvän Rasmus Johansson har under de tre senaste åren byggt upp sitt bolag. Nyligen köpte paret ett sommarhus på Grötö för 23 miljoner kronor. Men hur träffades egentligen Matilda och hennes pojkvän? Nyheter24 har svaret.


Influencern och entreprenören Matilda Djerf, 25, har sedan 2019 byggt upp och skapat varumärket Djerf Avenue tillsammans med pojkvännen Rasmus Johansson, 26. Hon har dessutom ett Instagramkonto med 2,9 miljoner följare där hon har blivit en stor profil, både i Sverige och internationellt. 

Hur träffade Matilda Djerf sin pojkvän Rasmus Johansson?

Matilda och Rasmus är från Borås och träffades under sin skolgång. Efter att paret tog studenten 2016 reste de runt i världen, vilket var startskottet för Matildas framtid. 

Framgången började med en reseblogg som paret skapade tillsammans samtidigt som Matilda fick möjligheten till designsamarbeten, vilket var början på hennes karriär, något som New York Times har skrivit om.

Matildas följarantal ökade stadigt, och något som alla kanske inte har koll på är att det faktiskt var Rasmus som tog alla foton på Matilda i början. 

Idag är Matilda och Rasmus bolag jättesuccéer och Matilda Djerf jobbar hårt. 

– Jag är nog inte en särskilt bra flickvän, säger Matilda till New York Times apropå hur mycket hon jobbar. 

Så mycket pengar tjänar Matilda Djerf

Efter tre år av designsamarbeten och modelljobb kom Matilda fram till att hon inte var helt nöjd med den arbetssituationen. Hon ville skapa sitt eget bolag. Året 2019 startade Matilda och Rasmus bolaget MatildaDjerf Design AB och under 2021 hade bolaget tillgångar på cirka 42 miljoner kronor.  

Klädmärket Djerf Avenue, som är en del av bolaget, beskrivs som ett tidlöst märke med fokus på hållbarhet. Dessutom så påpekar dem på märkets hemsida att modellerna inte blir retuscherade på något vis. 

– Det här är vi. Så som vi är. Och vi är stolta., skriver dem på hemsidan.

Matilda och Rasmus bor i en lägenhet i innerstan med sin hund Rufus och har köpt ett sommarställe på 68 kvadratmeter för 23 miljoner kronor på Grötö i Göteborgs skärgård. 

Föregående år tjänade Matilda lite mer än en miljon kronor per år. Årslönen var närmare bestämt 1 246 900 kronor. I månadslön tar Matilda ut ca 104 000 kronor.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!