Isabella Löwengrip och Anna Björklund
Isabella Löwengrip och Anna Björklund har startat en ny podd - Foto: Fredrik Sandberg/TT och Instagram

Kritik mot Isabella Löwengrip efter lättklädda bilden: "Varför?"

Isabella Löwengrip och Anna Björklund pratar i sin podd "Fint, fult och pengar" om hur människor kommer leva ett bättre liv tack vare lågkonjunkturen – men det är inte bara deras uttalande som nu väckt starka reaktioner...


Under förra veckan släppte Isabella “Blondinbella” Löwengrip, 32, och Anna Björklund, 32, det första avsnittet av podden "Fint, fult och pengar". Entreprenören Isabella och kulturskribenten Anna möter varandra i en podd där de pratar om både kultur och näringsliv. 

I en intervju med Expressen berättar podd-duon om att efter de tog ett glas vin för några år sedan blev snabbt nära vänner. Isabella säger i intervjun att deras intresseområden kommer bidra till en bredare infallsvinkel av ämnena. De vill bidra med nyheter för tjejer.

– Anna är en författare som skriver på kultursidorna och har en helt en annan karriärpersonlighet. Jag tog i stället vägen som entreprenör och har pratat om hur man bygger upp företag. Vi känner att det ska bli otroligt kul, sa Isabella till Expressen.

Kritiken efter första avsnittet

Eftersom podden bland annat inriktar sig på pengar så kom duon snabbt in på lågkonjunkturen och började diskutera ekonomiska krisens fördelar. Anna berättar i podden att hon för ett tag sedan var med i en intervju på SVT där hon uttryckte att "lågkonjunkturen kommer bli mysig" vilket gjorde folk upprörda. 

– Folk blev väldigt sura på mig, och sa "ditt priviligerad svin, vet du inte att vi vanliga måste värma upp våra hus med barns blod" eller vad det nu är, säger Anna i podden.

Isabella fortsätter med att tillägga vad hon tror att perioden kommer bidra med.

– Det positiva med lågkonjunkturen är att folk kommer få vila. Man behöver ju inte prestera lika mycket. Det kanske gör att man får kliva tillbaka och ta det lite lugnt och att man inte behöver prestera på samma sätt, säger Isabella i podden.

Utvikande poddbilden skapar reaktioner i kommentarsfältet

Podd-duons poddbild har dessutom väckt starka reaktioner i kommentarsfältet. Tjejerna sitter, med tidningar framför sig, i vit spets BH. Följarna undrar vad syftet är och varför de marknadsför podden med en sådan bild. 

Under intervjun med Expressen berättar Isabella om bakgrunden till bilden.

–  Från början tänkte vi att podden skulle heta ”Tjej-Omni”. För vi ville visa att det var tjejnyheter. Så då tog vi en bild i studio och tänkte att nu är det två tjejer i underkläder som analyserar världens nyheter. Och trycka på det här tjejiga med att det var väldigt rosa. Säger Isabella i intervjun.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!