Teslas excentriske vd Elon Musk verkar ha en fascination för eldkastare.
Teslas excentriske vd Elon Musk verkar ha en fascination för eldkastare. - Foto: AP/Unsplash/TT

Det här visste du INTE – så spenderar miljardärerna sina pengar

Rymdresor, tekannor och uppstoppade djur – de är bara några av dessa kända miljardärers favoritsaker att kasta sina pengar på.


Världen väntar i spänning medan Elon Musk och Mark Zuckerberg planerar inför sin stora "cage fight", som kom till efter en kaxig testosteron-tävling mellan de två tech-jättarna på Twitter. Något som kanske var överraskande fakta för läsare var att den till synes anspråkslöse Zuckerberg tränar brasiliansk jiu-jitsu.

Det är just sån här fakta som gör att man kan bli lite extra nyfiken på vad människor med ofantligt stora spargrisar gör på sin fritid. Därför har Nyheter24 satt ihop en lista över sex miljardärer och vad för specialintressen de lägger sina enorma summor pengar på.

Lista över kända miljardärer och deras hobbyer

1. Elon Musk – vd:n för Tesla och SpaceX, har en fascination för eldkastare. 2018 lanserade han "The Boring Company"-eldkastaren, vilket såldes i 20 000 exemplar på bara några dagar.

2. Richard Branson – Virgin Group-grundaren är känd för att ha en äventyrlig själ. En av hans lite udda hobbies är kiteboarding, vilket är en vattensport som kombinerar delar av surfing, vindsurfing och skärmflygning. Han är den äldsta personen att ha kiteboardat över Engelska kanalen, skriver BBC.

Branson samlar även på märkliga saker. Hans samling sägs bestå av bland annat en uppstoppad giraff, en ubåt och en modell av King Kong i "verklig" storlek.

3. Jeff Bezos – grundaren av e-handelsföretaget Amazon har ett stort intresse för rymdutforskning. År 2000 grundade han företaget Blue Origin med målet att göra rymdresor tillgänglig för allmänheten.

Mellan 2018–2021 rankades Bezos som världens rikaste man av tidningen Forbes.

Mångmiljardären Jeff Bezos är ett stort fan av rymden. Foto: AP/Tony Gutierrez

4. Oprah Winfrey – den världskända mediamogulen och tillika filantropen har ett särskilt intresse för att samla på antika tekannor, varav vissa av samlarföremålen anses vara väldigt sällsynta och värdefulla.

5. Michael Bloomberg – vad som får New Yorks före detta borgmästares hjärta att klappa extra hårt är biodling. Bloomberg, som även är grundaren av mjukvaruföretaget med samma namn, har till och med bikupor på sina fastigheter. Hans passion ligger i att fostra bin och främja deras betydelse för miljön.

6. Mark Cuban – den kända entrepenören och ägaren av basketlaget Dallas Mavericks, har en förkärlek till gamla arkadspel. Han har en omfattande samling av klassiska och värdefulla arkadmaskiner.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!