Rickard Olsson
Det har varit tuffa månader för Rickard Olsson. - Foto: Noella Johansson/TT Bild, Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Rickard Olsson i sorg: "Hon var inte färdig med livet"

Det är i Nemo Hedéns podcast Nemo möter en vän som Rickard Olsson väljer att öppna upp sig om tragedin. – Jag har fortfarande inte landat i den nya verkligheten, säger Rickard Olsson.


Programledaren Rickard Olsson, 56, har ett tufft år bakom sig, men låt oss backa bandet lite. Det var år 2019 som Rickard och frisören Gisele Essé, 46, träffades på Tinder. I juni 2020 gifte sig paret på lyxhotellet Bank i Stockholm, och det hela livesändes på Facebook.

Gisele flyttade in i Rickards hus i Nacka i Stockholm. Allt verkade perfekt. Två månader efter att de gifte sig så skrev Rickard ett gåvobrev till Gisele där han överlät halva sin bostad i exklusiva Saltsjö-Boo till henne.

Rickard Olsson och Gisele under lyckligare tider. Till vänster i bilen Rickards dotter Asta. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

Äktenskapet blev inte långvarigt. I oktober 2022 – lite mer än två år efter bröllopet – så ansökte de om skilsmässa.

Då Gisele har en son under 18 år så blev det automatiskt sex månaders betänketid innan skilsmässan kunde gå igenom. Gisele och sonen bodde då i det "stora huset", medan Rickard bodde i en bod på sin tomt.

Nu är skilsmässan äntligen över och Rickard bor återigen i sitt hus.

Rickard Olsson har flyttat ut från boden och in i det stora huset. Bildkälla: Fredrik Persson/TT Bild

Rickard Olsson om sin sorg – berättar om mammans död

Utöver den uppslitande skilsmässan så har Rickard Olsson drabbats av ännu en tragedi. I Nemo Hedéns podcast Nemo möter en vän så berättar Rickard att hans mamma Lisa har gått bort.

Det var i slutet av inspelningen av Kompani Svan, där Rickard är en av deltagarna, som hans mamma blev sjuk.

– Mamma blev sjuk och hamnade på sjukhus. Hon har haft bröstcancer hela våren. Den opererades bort och behandlades. Så fick hon sepsis. Som är blodförgiftning. Och levern var dålig. Så levern kunde inte rena blodet. Så då var hon akut på sjukhus, berättar Rickard i Nemo möter en vän.

Rickard Olssons mamma överraskade Rickard i direktsändning när han fyllde 50 år. Bildkälla: SVT

Så snart tv-inspelningen var över så åkte Rickard direkt till Gävle, där hans mamma – som skulle ha fyllt 77 nu i juli – låg inlagd på Gävle sjukhus.

– Jag har fortfarande inte landat i den nya verkligheten. Hon var väldigt klar i skallen in i det sista. Hon hade så otroligt mycket energi. Jag har kanske inte förstått hur mycket hon har betytt för mig. Hon var inte färdig med livet. Det var för tidigt, säger Rickard Olsson.

"Vart tog vägen vägen", frågar sig Rickard Olsson. Bildkälla: Noella Johansson/TT Bild

I intervjun med Nemo berättar Rickard att avskedet till mamman blev både fint och poetiskt. Mammans bror kom upp och hälsade på. 

Mamman och brodern hade hållit varandra i händerna och kommit överens om att "ses där uppe så småningom".

– Vi grät. Ehm. Och hon fick en blick som var…Hon såg rätt igenom en. Hon visste att hon skulle gå bort. Varenda ord hon sa betydde mer än vanligt. De första dagarna så var hon såhär "Vad fan händer det här mig för. Jag är inte klar". Och då sa hon så här: "Vart tog vägen vägen?". Det kan jag känna igen mig i. Där jag är i livet just nu. Fan, vart tog vägen vägen, säger Rickard Olsson.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!