Hanna Widerstedt
Hanna Widerstedt drabbades av ändtarmscancer. - Foto: Claudio Bresciani/TT Bild. Bilden är ett montage.

Hanna Widerstedt om sin ändtarmscancer: "Obehagligt när det blöder"

Sedan ett halvår tillbaka är Hanna Widerstedt friskförklarad från ändtarmscancer. Men hon är fortfarande rädd.


I september 2022 berättade realityprofilen Hanna Widerstedt att hon hade drabbats av ändtarmscancer. Smärtan hade hon gått med i flera månader, men när det blev outhärdligt sökte hon vård.

I ett sms till Aftonbladet skrev Hanna att det då var en ”50-50 chans” att hon skulle överleva.

Sedan ett halvår tillbaka är Hanna Widerstedt friskförklarad från cancern, men hon går på regelbundna rutinkontroller.

Hanna Widerstedt drabbades av ändtarmscancer. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Bild

Hanna Widerstedt är fortfarande rädd för ändtarmscancer

Idag vill Hanna Widerstedt öka kunskapen om ändtarmscancer, som hon menar är tabu. I en intervju med Aftonbladet säger Hanna att bröstcancer är något man pratar om, men att ändtarmscancer inte är något det pratas särskilt mycket om.

– Det är tabu. Men det känns som att man ändå borde prata mer om det och då kommer ju folk kanske någon dag att tycka att det är normalt. Eller någonting man kan gå till läkaren för ganska direkt. Istället för att skjuta upp det för att det är pinsamt eller jobbigt. Det tycker jag definitivt är viktigt, säger Hanna.

Trots att Hanna är friskförklarad är hon fortfarande rädd.

– Jag kan fortfarande vakna upp och känna att det hugger till, sen är det obehagligt när det blöder. Så jag får ringa doktorn hela tiden för att kolla att det är okej, säger Hanna Widerstedt till Aftonbladet.

Hanna Widerstedt var med i Big Brother

Realityprofilen Hanna Widerstedt slog igenom år 2012 då hon var deltagare i "Big Brother" och även hade en välkänd blogg. Senare berättade Hanna att allt hade varit ett konstprojekt.

Det Hanna ville göra var att ifrågasätta de rådande idealen som många unga kvinnor tvingas leva under. Efter det syntes Hanna i "Lyxfällan", men sedan försvann hon från rampljuset. Hanna flyttade till Berlin, där hon sålde sex.

Hanna Widerstedt år 2012. Bildkälla: Stella Pictures.

Hanna Widerstedt sålde sex i Berlin

Som 21-åring fick hon jobb på en stripteaseklubb. Där dansade hon. En kväll blev hon erbjuden 500 euro för fem minuters oralsex. Hon sa ja.

– Till slut tänkte jag: ”Okej, han får väl göra vad fan han vill”. Det var fem minuter av mitt liv, jag blundade och tänkte på något annat. Och jag fick pengarna. Men då hade jag ändå på något sätt hoppat över en gräns, berättade Hanna i en intervju med Expressen då.

Därefter följde ett liv som prostituerad. Först som så kallad lyxeskort. För Expressen berättade Hanna att hon åkte till New York för en weekend. För det fick hon 40 000 i handen.

Hanna har länge lidit av ett shoppingmissbruk. Dit gick alla pengar hon tjänade. Innan hon visste ordet av var hon hemlös. Hon sålde sex för att kunna bo på bordeller. Vardagen för Hanna blev värre och värre.

– Jag var livrädd. När du bor på bordeller måste du jobba, du får inte säga nej till kunder. Jag hade kunder som var drogade, våldsamma och oberäkneliga. Ägarna tog alltid deras sida för att de inte skulle kräva sina pengar tillbaka, sa Hanna till Expressen.

År 2021 släppte hon boken "Till mina torskar: Mitt liv på Berlins sexklubbar".

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!