Anders Bagge i Idol
Anders Bagge hyllade Love och Simons sång i Idol 2023. Men klippet på deras duett väcker nu starka känslor... - Foto: Pontus Lundahl/TT Bild, TV4

Tittarna rasar mot TV4 efter klippet från Idol: "Var tvungen att stänga av"

Klippet på Love Strandberg och Simon Näslunds tolkning av Whitney Houston och Mariah Careys klassiker "When you believe" i Idol kom att väcka starka känslor hos tittarna.


Det var i början av september som TV4 meddelade att de har valt att pausa flera av sina största program. Let's Dance, Wild Kids, Parlamentet, Talang, Biggest Loser och Karl Fredrik på Österlen är programmen som TV4 har stoppat på obestämd tid.

Men ett program vi får följa i höst är Idol 2023, vars final går av stapeln den 1 december på Avicii Arena i Stockholm. 

I skrivande stund har tittarna fått börja bekanta sig med årets idoler, och i programmet som sänds nu på torsdag så avslöjas det vilka talanger som kniper de sista platserna inför kvalveckan.

Love Strandberg och Simon Näslund tolkade Mariah Carey och Whitney Houston "When you believe" i Idol

På Instagram har Idol och TV4 lagt ut ett klipp som visar hur Love Strandberg, 26, och Simon Näslund, 23, gör en duett. Låten de har valt är Mariah Carey och Whitney Houstons ballad "When you believe", som specialskrevs av Stephen Schwartz för filmen Prinsen av Egypten. 

Mariah Carey och Whitney Houston framför When you believe. Bildkälla: UIP/NTB/TT Bild

Årets jury bestående av Anders Bagge, Katia Mosally, Kishti Tomita och Alexander Kronlund var oerhört imponerade av Love och Simons sång. 

Love och Simon gjorde en duett som imponerade på juryn i Idol 2023. Bildkälla: TV4

De möttes av jubel och applåder, och fick beskedet att de bägge går vidare i tävlingen.

– This is how you do it, utbrast Katia medan Kishti ropade "Hallelujah". Även Anders Bagge var lyrisk över Love och Simons insats.

– Det är absolut bland det bästa jag har sett sedan jag började jobba med Idol, sa Anders Bagge. Första gången Bagge satt i Idoljuryn var år 2008, så han har ju minst sagt sett en del.

Idoljuryn var oerhört imponerade av Love och Simons insats i Idol 2023. Bildkälla: TV4

Tittarna rasar efter klippet: "Är detta ett skämt?"

Men några som inte håller med juryn – det är en stor del av tittarna.

På Instagram har både Idol och TV4 delat klippet på Love och Simon – och reaktionerna har inte låtit vänta på sig. Flera tittare är upprörda då de menar att deras sång var så falsk att det helt enkelt inte gick att lyssna på.

"Alltså va? Är detta ett skämt?", "Låter ju förjävligt", "Men gud, juryns reaktioner kan inte vara på allvar?" och "Kunde inte ens lyssna klart på hela, va tvungen stänga av" var några reaktioner.

Love och Simons sång väckte starka reaktioner. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält

Andra tittare hoppade in och försvarade Love och Simons sång, och menade att ljudet blev sämre på Instagram men att det alltså i verkligheten lät mycket bättre.

/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!