Christian Skogsgårdh, känd som Tiktok-Chrille, berättar allt om den nya stilen
Christian Skogsgårdh, känd som Tiktok-Chrille, berättar allt om den nya stilen - Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT, Henrik Montgomery/TT, och privat

Så blir du "grisch" – Tiktoks nya stekare

Stureplanskids som osar pappas pengar. Nu tar stilen grisch över Tiktok, och vi har pratat med Tiktok-profilen Christian Skogsgårdh för att ta reda på hur man fixar den nya stilen.


Med solbrillor, skjorta och tighta jeans dansar grisch-killarna utanför NK. Ja på Tiktok är det svårt att missa att den nya stilen grisch handlar om lyx och pengar. 

Stilen som förut kallades stekare, har fått spridning via Tiktok. Enligt Christian Skogsgårdh, även känd som Tiktok-Chrille, går grisch ut på att visa att man har pengar. 

– Det handlar om att se rik ut, du vill signalera old-money helt enkelt. Det kommer nog delvis från tv-serier som Solsidan och Exit. Simon Berger, Leonardo Di Caprio och Fredde och Mickan blir en typ av förebilder, berättar Skogsgårdh för Nyheter24

Det sitter i kläderna 

Hur blir man då grisch? Enligt Skogsgårdh börjar allting med kläderna. 

– Det är Moncler, Burberry, Ralph Lauren, Vans, Valentino och Louboutins. Gärna tighta jeans och ett par solbrillor från Chimi Eyewear eller Rayban. 

Trots att kläderna är viktiga påpekar han att grisch handlar om mer än bara looken. 

– Det handlar mycket om din attityd och livsstil! Du vill utstråla självsäkerhet, i hur du rör dig och det du gör. 

Du behöver inte vara rik för att verka rik

Trots att grisch handlar om att signalera rikedom, poängterar Skogsgårdh att du faktiskt inte behöver vara rik för att vara grisch. 

– Du behöver faktiskt inte komma ifrån Djursholm, Danderyd, Lidingö eller Saltsjöbaden, men du kan se till att hänga på Östermalm och Stureplan. Alla kanske inte kommer från ett rikt område, men alla kan se till att hänga i ett rikt område. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!