Snart blir bibeln dataspel

Det nya dataspelet riskerar att bli en riktig blodig historia.


Peter Håkansson, ungdomspräst, älskar dataspel. Men i nuläget finns det inget spel som handlar om Gamla Testamentet. Han tog därför kontakt med Högskolan i Skövde som nu ska göra spelet.

– Det finns spel som gjorts av Bibelsällskapet men där handlar det mest om undervisning. Det innehåller ingen riktig spelupplevelse. Så därför tyckte jag att det var bra om ett spel om gamla testamentet fanns, framförallt för spelsugna konfirmander. Jag frågade högskolan i Skövde om det kunde vara intressant och de nappade direkt, menar Håkansson, enligt GP.

Spelet kommer i första hand att vara för konfirmander. Spelaren ska vara en ängel, som får följa alla profeterna på deras vandring genom Israel. Ängelns uppgift är att hjälpa till och bekämpa alla faror och hot som kan dyka upp på vägen. Och risk finns att det blir en ganska blodig historia.

– Ska det bli en bra spelupplevelse så måste det vara en kamp mellan det onda och det goda och då blir det ganska blodigt. Det finns mycket våld i gamla testamentet, menar han.

Det nya bibelspelet beräknas vara klart någon gång i slutet av sommaren, skriver GP.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!